POSLAO KAMION VODE

Zdravko Ćolić i zvijezda serije ‘Lud, zbunjen, normalan‘ pomažu stradalima u BiH: ‘Ima kod mene mjesta, ne stidite se...‘

Bosnu i Hercegovinu pogodile su katastrofalne poplave zbog kojih su brojni izgubili živote, svi su se uključili u pomaganje

Milan Pavlović, Zdravko Čolić

 Goran Sebelic/Vedran Peteh/Cropix

Stravične poplave pogodile su Bosnu i Hercegovinu i odnijele najmanje 16 života. Glumac Milan Pavlović, poznat po ulozi Dine Mehmeda Mujkića iz serije "Lud, zbunjen, normalan", sada je ponudio svoju pomoć svim građanima BiH koji su pogođeni poplavom.

Na Facebooku se obratio svima kojima je potreban smještaj. "Ako nekom treba smještaj iz Jablanice ili okoline, ima kod mene mjesta za dvoje... Naravno, bez bilo kakve naknade... Nemojte da vas je stid... Javite se u inbox...", napisao je on.

Osim njega je odlučio pomoći i Zdravko Čolić koji je poslao kamion s vodom za sve unesrećene. Dio donacije je već stigao u sabirni centar u Visokom, kako prenosi Klix.ba.

image

Zdravko Čolić

Luka Gerlanc/Cropic

Podršku svima unesrećenima poslale su i druge slavne zvijezde uključujući Danisa Tanovića, Ilmu Karahmet, Džejlu Ramović, Jalu Brata i druge. Solidarnost je pokazao i Baby Lasagna koji je trebao u petak nastupati u Sarajevu, ali je koncert otkazao.

"Dragi moji sarajevski prijatelji, s ogromnom tugom i teškim srcem moram vas obavijestiti da smo odlučili otkazati večerašnji koncert zbog razorne poplave koja je zadesila BiH. U ovakvim trenucima, glazba se mora ustuknuti pred stvarnošću i suosjećanjem prema svima vama koji ste pogođeni ovom strašnom tragedijom. Moje misli i molitve su s obiteljima koje su izgubile voljene i sa svima vama koji ste ostali bez svojih domova. Kada dođe pravi trenutak, vratit ćemo se s glazbom koja će vam, nadamo se, donijeti barem malo radosti. A do tada naše misli su sa svima vama", napisao je na društvenim mrežama.

Središta više gradova u središnjem dijelu Bosne i u sjevernom dijelu Hercegovine su u potpunosti poplavljena, a najteže je stanje u Jablanici. Najmanje 16 osoba se smatra nestalima, a srušene su brojne kuće, urušene su prometnice, mostovi i željeznička pruga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 11:26