ŽRTVA KORONAVIRUSA

Zbog komplikacija izazvanih covidom-19 umro glumac poznat po ulozi u seriji Agenti S.H.I.E.L.D.-a.

Mangassariana će se najviše pamtiti po njegovom portretiranju arhitekta Qasima Zaghlula u seriji Agenti S.H.I.E.L.D.-a

Vachik Mangassarian

 Screenshot Youtube

Glumac Vachik Mangassarian preminuo je od komplikacija uzrokovanih Covidom u 78. godini u Burbanku u Kaliforniji, piše Daily Mail.

Mangassariana će se najbolje pamtiti po njegovom portretiranju svjetski poznatog arhitekta Qasima Zaghlula u seriji Agenti S.H.I.E.L.D.-a.

Četiri godine kasnije imao gostujuću ulogu u seriji ‘Bez oduševljenja, molim‘ (Curb Your Enthusiasm), a svoju posljednju ulogu odigrao je 2019. za ‘NCIS: Los Angeles‘.

Mangassarian je armenskog podrijetla i rođen je u Iranu 1943. Preselio se u SAD 1966. godine u dobi od 23 godine.

Kad se tek doselio, radio je kao konobar u Los Angelesu, ali se uvijek nadao da će postati glumac jer je kao mladić nastupao u iranskim filmovima i u kazalištu.

Svoju prvu holivudsku ulogu dobio je s 35 godina kada je glumio u filmu "Južni morski pas" iz 1978.

Pojavio se u nizu TV serija prije nego što je dobio ulogu oca u američkom filmu na perzijskom jeziku "The Stoning of Soraya M" iz 2008. gdje je glumio s američkom filmskom legendom Jimom Caviezelom u glavnoj ulozi.

Mangassarian je bio strastveni zagovornik armenske zajednice i imao je radio i TV emisiju fokusiranu na umjetnost, film i politiku pod nazivom Armenska nacionalna mreža, koju je vodio 10 godina.

Nakon njegove smrti Mangassarianovi bivši kolege i obožavatelji na društvenim su mrežama odali počast glumcu.

"Počivao u miru. Imao sam zadovoljstvo raditi s njim prije mnogo godina", napisao je jedan od obožavatelja, dok je drugi dodao: "Šokiran sam. Jako će nam nedostajati".

Iza njega su ostale sestre Linda Lalaian i Elda Hacopian.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 19:14