NA SANREMU

‘Zašto to radi ako mu se ne da?‘: Kukovi Johna Travolte vratili su se nakon 18 godina, no svi mu zamjeraju isto

- Iz aviona je bilo vidljivo da se Travolti to zapravo i ne da raditi, komentirali su gledatelji Sanrema

Amadeus i John Travolta

 Screenshot YouTube

Ovo je bilo sramotno - kaže publika (drugu festivalsku večer Sanrema sinoć je pratilo više od 10 milijuna ljudi), koja dolazak Johna Travolte i njegovo plesno umijeće na pozornici festivala Sanremo nije popratila s odobravanjem.

Najave su obećavale: već tjednima unaprijed znalo se kako će se tijekom druge festivalske večeri u Teatru Ariston pojaviti slavni američki glumac koji će pokazati da još uvijek itekako zna plesati na poznate melodije iz filmova ‘Briljantin‘, ‘Groznica subotnje večeri‘ i ‘Pakleni šund‘.

Tako je i bilo: na scenu Sanrema se, naime nakon osamnaest godina vratio John Travolta koji je s voditeljem Amadeusom (na oduševljenje Amadeusove supruge Giovanne koja je u publici ‘umirala‘ od smijeha), otplesao tri točke koje su ga proslavile: ‘Stayin alive‘, ‘Greased lightnin‘, te ‘You never can say‘. Uz to, glumac je, uz Amadeusa i Rosaria Fiorella, izveo i čuveni ‘pačji ples‘, odnosno otplesao svoje na pjesmu ‘Ballo del qua qua‘. Pa zbog čega je onda publika razočarana?

- Iz aviona je bilo vidljivo da se Travolti to zapravo i ne da raditi. Zašto čovjeka siliti da pleše ako mu se ne pleše? Zašto ga tražiti da uopće dolazi, kad mu taj angažman ide na živce? - pitaju se talijanski mediji, uz fotografije koje prikazuju rasplesanog Travoltu s kiselim osmijehom na licu.

- Da sam ja dobio toliki novac za par plesnih pokreta smijao bih se od srca - pišu komentatori na društvenim mrežama, pozivajući se na medije koji nagađaju kako je glumac za svoje pojavljivanje na Sanremu na račun dobio oko najmanje pola milijuna eura. No, nije sve u novcu, a publika ovom izvedbom nije bila oduševljena, pa mnogi kažu kako ni Sanremu ni Travolti ovakvo blamiranje nije trebalo.

- Napravili smo najstrašniji skeč u povijesti talijanske televizije. Ali, srećom, nismo nikog ubili. Ipak, dok smo plesali razmišljao sam što nam to treba, te zaključio kako je ovo kraj naših karijera, Travoltine sigurno - kazao je nakon svega Fiorello.

Večeras, treće festivalske večeri, na pozornici Sanrema pojavit će se Russell Crowe koji će, prema pisanju talijanskih medija, nastupiti sa svojim bendom i otprašiti nekoliko blues kompozicija. Osim njega, na najpoznatiji talijanski festival večeras stižu i Gianni Morandi i Eros Ramazzotti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:55