‘PALA‘ U ŠPANJOLSKOJ

Zaplijenjena superjahta bivšeg špijuna KGB-a na kojoj su nedavno ljubovali Affleck i J.Lo

Par je proslavio Jenniferin 52. rođendan na toj jahti u St. Tropezu u srpnju prošle godine

Jennifer Lopez i Ben Affleck unajmili su superjahtu Valerie

 Dynamiq Via The Grosby Group/Grosby Group/Profimedia

Bivšem špijunu KGB-a španjolska je vlada zaplijenila superjahtu vrijednu 120 milijuna funti zbog invazije na Ukrajinu. Tako je jahta Valerie u vlasništvu Sergeja Čemezova, koju su prošlog ljeta koristili slavni glumac Ben Affleck i pjevačica Jennifer Lopez za romantični bijeg, privremeno zaplijenjena u Barceloni.

Par je proslavio Jenniferin 52. rođendan na toj jahti u St. Tropezu u srpnju prošle godine, a sada je luksuzno plovilo zaplijenjeno do daljnjega. "Danas smo zaplijenili, tehnički izraz je privremeno imobilizirali, jahtu koja pripada jednom od glavnih ruskih oligarha. Govorimo o jahti za koju se procjenjuje da je vrijedna 140 milijuna dolara", rekao je španjolski premijer Pedro Sanchez i dodao da će ih 'biti još', prenosi The Sun.

image

Superjahta Valerie

Dynamiq Via The Grosby Group/Grosby Group/Profimedia

Kako pišu strani mediji, jahta je u Barceloni od 9. veljače, gdje je bila na popravku. Ostat će zaplijenjena dok španjolske vlasti ne potvrde njezino vlasništo i utvrde nalazi li se na nekom popisu sankcija, rekao je izvor iz španjolske vlade.

Podsjetimo, Zapad je uveo sankcije ruskim oligarsima nakon invazije na Ukrajinu, a cilj im je uzdrmati Putinovo gospodarstvo i tako ga prisiliti da prekine invaziju te da se ponovno uspostavi mir. To je dovelo do toga da velik broj ruskih oligarha sada seli svoju imovinu, uključujući i jahte.

Tako su, primjerice, ruskom oligarhu Andreju Igoreviču Meljničenku, vlasniku najveće jahte za jedrenje na svijetu, talijanske vlasti nedavno u Trstu zaplijenile njegovu jahtu vrijednu 450 milijuna funti. Roman Abramovič, vlasnik nogometnog kluba Chelsea, također se nalazi na popisu sankcioniranih oligarha, a zamrznuta mu je imovina i blokirano poslovanje u Velikoj Britaniji. Njegova jahta primijećena je ovih dana u Crnoj Gori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:22