AKADEMIJA TVRDI

Will Smith odbio je napustiti dodjelu Oscara nakon što je opalio Rocka: ‘Moglo se to riješiti i drugačije‘

Protiv glumca pokrenut je i disciplinski postupak, a o mjerama i mogućoj suspenziji odlučivati će se 18. travnja

 Will Smith

 Robyn Beck/AFP

Nakon što je udario Chrisa Rocka, od Will Smitha je zatraženo da napusti ceremoniju Oscara, ali je on to odbio, službeno su potvrdili iz američke Akademije filmske umjetnosti i znanosti, navodi BBC. Organizacijski odbor dodjele istaknuo je i kako su inicirali disciplinski postupak protiv Smitha koji je u nedjelju nakon šale na račun njegove supruge Jade Pinkett Smith koja pati od alopecije, nasrnuo u prijenosu uživo na voditelja Chrisa Rocka.

image

Chris Rock i Will Smith

Robyn Beck/AFP

Smith, koji je upravo te večeri osvojio svog prvog Oscara u karijeri, u među vremenu se ispričao zbog incidenta, no sudeći po razvoju situacije, isprika mu neće biti dovoljna. Ipak, čini se po priopćenju koje su obznanili u Akademiji donekle i sami preuzimaju odgovornost za taj skandal.

"Gospodin Smith je zamoljen da napusti ceremoniju što je odbio, (ali) također priznajemo da smo situaciju mogli riješiti drugačije." Kako i na što točno misle, nisu pojasnili. O potencijalnim mjerama odbor će odlučivati 18. travnja, a kako navode u priopćenju, te mjere mogu uključivati "suspenziju, protjerivanje ili druge sankcije".

Na ovo priopćenje Akademije reagirao je u svom talk showu komičar Jimmy Kimmel koji je dodjelu Oscara vodio 2017. i 2018. godine.

"Obično kada netko zatraži da netko ode i taj odbije otići, tada dolazi osiguranje i odvodi tu osobu. Ali u ovom slučaju, odlučili su mu dati Oscara i pustiti ga da se vrati na pozornicu da održi govor", kazao je Kimmel, ukazujući na propust organizatora. Jedna od ovogodišnjih suvoditeljica, Wanda Sykes, rekla je pak da je incident smatrala "mučnim" i da je "gnjusno" što je Smithu dopušteno da ostane kako bi primio svoju nagradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:17