RUŽE, VINO I PISAMCA

Vruće dopisivanje u Rotterdamu: ‘Gdje bi volio ići sa mnom? Na večeru ili u finale Eurosonga?‘

‘Moje srce je tvoje‘, poslao joj je u poruci, no možda je ova ljubavna priča samo dobar trik kojim će si oboje osigurati glasove...
Tix i Efendi te jedna od njihovih rukom pisanih poruka
 Kenzo Tribouillard/Afp, Instagram

Hrvatima je Eurosong ove godine donio samo tugu i razočaranje jer se naša predstavnica Albina Grčić (22) nije se plasirala u finalnu večer, no ipak ima onih sudionika koji uživaju i više nego su planirali. Neki ne samo da su u finalu i možda pobijede, nego su u Rotterdamu pronašli i ljubav svog života.

Naime, Norvežanin Andreas Haukeland (28), poznatiji pod nadimkom Tix i predstavnica Azerbejdžana, Samira Efendijeva (30) ovo će natjecanje pamtiti po početku svoje ljubavne priče.

Za njih, izgleda nije sve u glazbi i natjecanju te unatoč eurovizijskoj euforiji imaju vremena jedno za drugo, a fanovi su im već dali hibridno ime - Efentix.

image
Efendi na eurovizijskoj probi
Ebu/Thomas Hanses

Oboje već danima nižu objave na društvenim mrežama i posvećuju ih jedno drugom.

Eurovizijsku ljubavnu priču je započeo Norvežanin Tix i to tako što je seksepilnoj Azerbejdžanki posvetio nekoliko pjesama koje su nastale tijekom priprema u Rotterdamu.

Obožavatelje eurovizijskog natjecanja zaintrigirao je objavom u kojoj je otkrio poveznicu između njih dvoje.

- Eurovizijska ljubavna pjesma posvećena je Azerbejdžanu. Označite nekoga tko bi trebao ovo čuti. Savjet: njeno ime počinje s 'E' - dodao je norveški predstavnik te na romantičan način pokazao svoje osjećaje.

Na njegovu objavu pjevačica poznata kao Efendi odgovorila je pjesmom. Dan poslije simpatične objave, Tix ju je oduševio buketom ruža.

Da je zaljubljen, otkrila je njegova poruka uz buket: “Moje srce je tvoje”.

image
Poruka koju je Tix poslao Efendi zajednos buketom ruža
Instagram

Zauzvrat, Efendi mu je darovala bocu vina i poster na koji se osobno potpisala.

- O moj Bože... Koji je sljedeći korak? - dodao je u objavi u kojoj pokazuje Efendin poklon, ali i svoje oduševljenje ovim malim znakom pažnje.

Među poklonima bila je i njzina poruka s pitanjem, a Tix mora odabrati odgovor.

- Gdje bi volio ići sa mnom? A) na večeru, B) u Baku, C) u finale Eurosonga - napisala je Efendi nalivperom.

image
Poruka koju je azerbejdžanska eurovizijska predstavnica Efendi poslala norveškom predstavniku Tixu
Instagram

Svoju nježnu stranu iskazuje joj svakodnevno i stavlja emotikon srca na sve njezine objave, a prije njezinog eurovizijskog nastupa u prvoj polufinalnoj večeri dao joj je podršku komentarom: “Sretno anđele”.

Podsjetimo, obje države su se jučer plasirale u finalnu večer Eurosonga.

Samira Efendijeva poznata je po sudjelovanju u TV emisijama poput “Yeni ulduz”, “Böyük Səhnə2, a i u “The Voice of Azerbaijan”.

Bila je treća 2017. godine na međunarodnom pjevačkom natjecanju u Kazahstanu, ”The Silk Way Star”. Predstavljala je Azerbejdžan i na drugom natjecanju u Kazahstanu 2019. “The Voice of Nur-Sultan”.

image
Samira Efendijeva poznata kao Efendi
Kenzo Tribouillard

Osim u Kazahstanu, svoju zemlju je predstavljala i na natjecanjima u Monaku i Turskoj. Imala je čast otpjevati himnu svoje zemlje na zatvaranju utrke Formule 1 2018. godine u Bakuu, glavnom gradu Azerbejdžana.

image
Azerbejdžanka Efendi
Kenzo Tribouillard

Interno je bila odabrana kao predstavnica za Eurosong prošle godine, a nakon otkazivanja Azerbejdžan nije mijenjao izvođača. Iako je bilo u planu za prošlu godinu da izvede pjesmu pod nazivom “Cleopatra”, ipak je svoju zemlju predstavila pjesmom “Mata Hari”.

image
Azerbejdžan u prva polufinalna večeri Eurosonga
Ebu/Thomas Hanses

Njena eurovizijska ljubav, Andreas Haukeland poznati je norveški glazbenik i tekstopisac. Nadimak Tix dali su mu kolege u školi koji su ga zadirkivali zbog njegovog Touretteovog sindroma koji se manifestira se u obliku tikova.

image
Tix na eurovizijskkoj presici
Sander Koning

Unatoč negativnom iskustvu, on je odabrao upravo taj nadimak kao svoje umjetničko ime. Sklada glazbu koja se u Norveškoj naziva “russ”, a namijenjena je učenicima završnih razreda koji slave kraj svog školovanja. Pjesmom “Sjeiken” je 2015. doživio veliki uspjeh.

image
Norveški predstavnik Tix
Ebu/Thomas Hanses

Objavio je jedan studijski album i nekoliko singlova koji su često bili na vrhu glazbenih ljestvica u Norveškoj. Svoju državu predstavio je pjesmom “Fallen Angel”.

Tix je hrvatskoj publici dobro poznat jer su gotovo svi naši mediji o njemu već pisali. Zašto? Zbog krila! Naime, njegov nastup jako podsjeća na našeg Roka Blaževića i njegov eurovizijski nastup, također s krilima, 2019. godine.

image
Nastup Norveške u prvoj polufinalnoj večeri
Ebu/Thomas Hanses

Činjenica da su Tix i Efendi jedno drugome konkurencija, nema, izgleda, utjecaja na njihove romantične osjećaje.

No, mi smo se dovoljno ove godine opekli stoga i ova iznenadna eurovizijska ljubavna priča zvuči sumnjivo.

image
Tix s poklonom koji mu je poslala Efendi
Instagram

I norveški predstavnik i azerbejdžanska predstavnica svojim su javnim romantičnim izljevima osvojili pažnju i naklonost ne samo fanova iz svojih zemalja nego i šire. Stoga, možda je ova ljubav samo trik kako bi si osigurali glasove. Iz komenatara na Instagramu to se svakako lako može zaključiti.

image
Efendi s Tixovom porukom na kojoj piše: 'Moje srce je tvoje, Tix'
Instagram

- Azerbejdžan te voli, Tix, sve više mi se čini da ću glasati za tebe - samo je jedan od komentara.

Mi se, s druge strane, pak, nadamo kako ova ljubavna priča možda nije sukladna s eurovizijskim pravilima te da možda postoje šanse da se ovo dvoje zaljubljenih glazbenika, koji su svoje mjesto u finalu osvojili u prvoj polufinalnoj večeri, nekako diskvalificira. Pa da umjesto njih u subotnje finale upadnu druge dvije jučer predstavljene države, a svakako se nadamo da bi u tom, zasad imaginarnom scenariju, jedno mjesto pripalo našoj Albini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 06:44