OTVORILA DUŠU

Vojvotkinja Fergie: ‘Dugo sam skrivala svoje mentalne probleme, a sada napokon mogu govoriti. Pretjerivala sam u svemu‘

Sarah Ferguson promovira novi roman, a u svakom intervjuu i nastupu otkriva nešto novo o sebi i britanskoj kraljevskoj obitelji

Sarah Ferguson

 Andrew Parsons/Zuma Press/Profimedia

Vojvotkinja od Yorka, Sarah Ferguson (63) ovih dana dobila je dobar komad medijskog prostora. Vrijedna Fergie trenutno promovira svoj novi povijesni roman u SAD-u, a sa svakim intervjuom i svakim istupom u javnosti, otkriva nešto novo o sebi i britanskoj kraljevskoj obitelji.

Prije nekoliko dana pričala je o tome kako je uvjerena da korgiji, koji nakon smrti kraljice Elizabete II., žive s njom i njezinim bivšim suprugom, princom Andrewom, samo naizgled bezrazložno laju, a u stvari pozdravljaju kraljicu "koja ih obilazi u Windsoru".

Sada je, pak, na promociji knjige "A Most Intriguing Lady" u New Yorku, otkrila kako je tijekom godina imala "mnogo mentalnih problema" koje se trudila zadržati za sebe, u privatnosti.

- Uvijek sam ih dobro skrivala. Udovoljavanje svima, pretjerano davanje i pretjerivanje s poklonima, bili su dio te priče - rekla je vojvotkinja i dodala kako je uvijek osjećala kompulzivnu potrebu da ljudima oko sebe kupuje poklone.

- Osjećala sam se bezvrijednom, mislila da mene nitko ne može voljeti. Zato sam pretjerivala. Sada o tome mogu otvoreno govoriti - objasnila je.

Na promociji se šalila i kako uz pisanje knjiga ima i glumačkih ambicija.

- Voljela bih snimiti neki film za Hallmark (poznat po klišejiziranim "ljubićima" op. p.) - Željela bih biti ona koja napušta New York i odlazi u Vermont ili tako negdje, i onda mi se pokvari auto, pa se pojavi zgodni muškarac i spasi me - pojasnila je.

Na pitanja o svojem bivšem suprugu, princu Andrewu, s kojim još uvijek živi u Windsoru i koji je prestao biti aktivan član kraljevske obitelji nakon umiješanosti u skandal sa seksualnim predatorom Jeffreyem Epsteinom, ovaj put nije željela odgovarati - samo je ponovila kako je on "jako dobar čovjek" te prebacila fokus na svoje kćeri, princeze Beatrice i Eugenie.

- Djevojke i mene nazvali su "tronošcem", kako god to zvučalo. No, meni je najvažnije zadržati našu bliskost, najbolje što možemo. I, one su nevjerojatne - pohvalila je kćeri koje su danas udate i imaju djecu.

image

Princeza Beatrice, Sarah Ferguson i princeza Eugenie

Derek Storm/Everett/Profimedia/Derek Storm/everett/profimedia

Ferguson, koja se razvela od Andrewa 1996. godine, i smatra se svojevrsnom kraljevskom buntovnicom, rekla je i kako je njezin novi roman, djelomično temeljen na njezinoj vlastitoj priči.

- Ne radi se samo o monarhiji, nego o svakoj birokraciji kojoj se ova crvenokosa žena mora prilagođavati - komentirala je i dodala da se ovih dana osjeća oslobođenom kada je u pitanju bivša svojta, ali opet, kao u svim svojim javnim istupima posljednjih dana, naglasila da joj je kraljica Elizabeta II. uvijek draga i uvijek će joj biti srcu.

- Ona je moj idol. Doista je bila legenda - kazala je.

Rekla je, doduše, i kako pruža punu podršku kralju Charlesu III. i njegovoj supruzi kraljici Camilli koje "poznaje cijeli svoj život". A da želi biti dobra sa svima pokazala je i kada je nekima od brojnih intervjua ovih dana, pohvalila je i odbjeglog princa Harryja koji sa suprugom Meghan sada živi u SAD. Rekla je da joj je drago vidjeti koliko su sretni u Kaliforniji.

- Ima tu predivnu suprugu i predivnu djecu - zaključila je vojvotkinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 03:32