BRITANSKI PRINC

Vojvoda od Cambridgea navršio 40 godina: Kraljevska obitelj čestitala rođendan princu Williamu

William i Kate trebali bi tijekom ljeta zajednički proslaviti 40. rođendan nakon što je vojvotkinja zbog porasta broja slučajeva covida u siječnju otkazala svoju proslavu

Princ William

 Paul Ellis/Afp

Britanska kraljevska obitelj poželjela je vojvodi od Cambridgea sretan 40. rođendan, podijelivši u utorak fotografije njegovih životnih prekretnica.

Na službenoj Twitter stranici kraljevske obitelji podijeljena je fotografija Williama kao novorođenčeta, nakon sveučilišne diplome, na Kraljevskoj vojnoj akademiji Sandhurst, kao spasilačkog pilota u helikopteru i na dan njegova vjenčanja s Kate, vojvotkinjom od Cambridgea.

Ispod poruke u kojoj je pisalo "Sretan rođendan vojvodi od Cambridgea!", William je prikazan okružen s troje svoje djece, princom Georgeom, princezom Charlotte i princom Louisom, na fotografiji podijeljenoj za Dan očeva.

Naglašen je također humanitarni rad prijestolonasljednika, kao i njegov fokus na ekološka pitanja, mlade i mentalno zdravlje.

William i Kate trebali bi tijekom ljeta zajednički proslaviti 40. rođendan nakon što je vojvotkinja zbog porasta broja slučajeva covida u siječnju otkazala svoju proslavu.

Vojvoda je naveo ovaj rođendan kao prekretnicu, obećavši više pomoći onima u nevolji.

Obećao je da će nastaviti raditi na osvještavanju pitanja beskućništva u članku za Big Issue, nakon što se ranije ovaj mjesec na ulicama Londona prerušio u prodavača časopisa.

"Uvijek sam vjerovao u korištenje svoje platforme da pomognem ispričati priče i privući pažnju i djelovanje prema onima koji su u nevolji", rekao je. "Planiram to činiti sada kad navršavam 40 godine, čak i više nego u prošlosti."

"Sa svoje strane, obvezujem se nastaviti činiti ono što mogu da privučem pozornost na ovo rješivo pitanje, ne samo danas, nego u mjesecima i godinama koji dolaze."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:07