TOTALNI KAOS

Veliki F1 skandal dobio novi obrat: U sukob oko misteriozne žene se uključio i otac svjetskog prvaka

Slao joj je sugestivne tekstove i intimne fotografije za koje se vjeruje da su glavni dokaz u njezinoj tužbi

Christian Horner i Geri Halliwell

 David Davies/Pa Images/Profimedia/David Davies/pa Images/profimedia

Zaposlenica Red Bulla koja se našla usred skandala vezanog uz razmjenjivanje ljigavih poruka sa šefom Red Bulla Christianom Hornerom, navodno ima do danas rok za žalbu na to da je šef F1 momčadi Red Bulla oslobođen optužbi za svoje kontrolirajuće ponašanje.

Hornerova karijera i brak s bivšom "Spajsicom" Geri Halliwell ugroženi su nakon što se žena, koju mediji ne imenuju, žalila da joj je slao "seksualno sugestivne poruke". S druge strane, spomenuta je žena angažirala odvjetnike dok odlučuje što učiniti, izvijestio je Daily Mail.

image

Geri Halliwell i Christian Horner

Profimedia

Iako je Red Bullov odbor rekao svojim radnicima da je "sve to dio posla", upućeni su medijima rekli da će Horner ili njegova tužiteljica vjerojatno napustiti svoje radno mjesto. Unatoč eksplozivnim tvrdnjama, zaposlenica je očito ostala na svojoj poziciji u Red Bullovom sjedištu u Milton Keynesu.

Žena koja je optužila Hornera za neprimjerene poruke čak je htjela otići na Veliku nagradu Bahreina kako bi bodrila tim prošlog vikenda, rekli su izvori za The Sun jučer.

Prema Daily Mailu, spomenuta žena radi u Red Bullu već četiri godine, a osim poteškoća u poslovnom životu Christiana Hornera, ovaj je skandal uzrokovao i skandal u njegovu braku s Geri Halliwell. Izvori tvrde da je prošle godine Horner počeo razvijati "kompleks superiornosti".

Prošlog je mjeseca također oslobođen optužbi nakon interne istrage u Red Bullu o "prisilnom ponašanju" prema kolegici. Međutim, naknadno su procurile poruke koje je sporni par razmijenio. Curenje tih poruka je dokazalo da joj je Horner slao sugestivne poruke i intimne fotografije za koje se vjeruje da su glavni dokaz u njezinoj tužbi. Navodno se radi o više od 100 poruka i fotografija.

image

Christian Horner

Andrej Isakovic/Afp

U međuvremenu, pretpostavlja se da Horner prijeti pravnim postupkom magazinu Formule 1 koji je objavio ime kolegice. Prema članku, žena koja je studirala na Sveučilištu u Edinburghu i dolazi iz bogate sredine, počela je raditi u motosportu sredinom 2000-ih nakon što se zaposlila u toj branši tijekom ljetnih praznika, a zatim nakon diplome kao pripravnica.

U početku je uživala u poslu u Red Bullu, posebno u putovanjima i uzbuđenju koje ide uz utrke, no njoj bliski izvori tvrde da se Hornerov stav prema njoj promijenio nakon nekoliko godina te da nije znala kako podnijeti promjenu u njihovom odnosu. Hornerovi pokušaji da se skandal zataška ometeni su objavom Business F1 magazina.

U članku se iznosi niz novih optužbi protiv Hornera i dokumentira se očita borba za moć na vrhu Red Bulla. Izvori bliski Horneru odbacili su članak kao "pun netočnosti", ali bi ga njegovi kritičari mogli iskoristiti protiv njega.

Najistaknutiji među njima je Jos Verstappen, otac vozača F1 Maxa Verstappena, koji je upozorio da skandal koji je u tijeku "razdvaja momčad", a u međuvremenu se pojavila i snimka ove dvojice tijekom jedne od žustrih rasprava uoči Velike nagrade Bahreina u petak. Naime, upozorio ga je da će momčad "eksplodirati" ako ostane na svojoj poziciji, za koju dobiva čak osam milijuna funti godišnje.

image

Christian Horner i Geri Halliwell

Andrej Isakovic/Afp

U članku se tvrdi da je, kada je žena prvi put iznijela svoje tvrdnje, Horner nazvao bivšeg šefa F1, 93-godišnjeg Bernieja Ecclestonea, za savjet. Unatoč kontroverzama izvan staze, Hornerov Red Bull tim je na stazi sezonu započeo na najbolji način, s Maxom Verstappenom koji je pobijedio na otvaranju sezone ispred Red Bullova timskog kolege Sergia Pereza.

Inače, Hornerova supruga, 51-godišnja "Spajsica" Geri Halliwell, slomljenog srca je navodno svom mužu "očitala bukvicu" zbog njegova ponašanja i poruka koje je razmjenjivao s drugom ženom, no frustrirana je nakon što je saznala da žena koja se dopisivala s njenim mužem ostaje na radnoj poziciji koju je obnašala i ranije te da nije prekinuo ili smanjio kontakt s njom. Spomenuta je radnica u Red Bullu angažirala skupe i dobre odvjetnike da se izbore za nju usprkos cijeloj situaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:27