KONAČNO ZAJEDNO

Velika pomirba: Kraljica će na najsvečaniji dan ipak upoznati kćer Meghan Markle, evo zašto

Prvi rođendan malene Lilibet, praunuke Elizabete II. pada na datum kad Kraljica slavi 70 godina na prijestolju Velike Britanije

Kraljica Elizabeta

 Shutterstock Editorial/Profimedia/

Prvi rođendan kraljevske praunuke Lilibet Diane pada na važan datum za kraljicu Elizabetu II.

Platinasti jubilej i svečanosti povodom krunidbe jedne od najdugovječnijih vladarica na svijetu poklapa se naime s rođendanom kćeri princa Harryja i Meghan Markle.

Lilibet, koja je dobila ime po kraljičinu nadimku iz djetinjstva, napuniti će godinu dana 4. lipnja 2022. Istog vikenda u Ujedinjenom Kraljevstvu održavat će se brojne manifestacije zbog proslave kraljičinih 70 godina na prijestolju.

Na dan rođendana, održava se konjička Utrka Derby u Epsom Downsu, no kraljica će propustiti svoj omiljeni sportski događaj. Smatra se da je njezina odluka da ne prisustvuje derbiju u Epsomu donesena zbog njezinih problema sa zdravljem.

image

Prve fotografije malene Lilibet objavljene su uoči prošlog Božića

Eyepress Via Afp/Afp/Profimedia/Eyepress Via Afp/Afp/Profimedia

Do sada je samo dva puta propustila taj događaj, prvi put u državnom posjetu Švedskoj 1956. i drugi, na 40. godišnjicu Dana D u Francuskoj 1984. godine. Anne, kraljevska princeza predstavljat će kraljevsku obitelj umjesto nje. Očekuje se da će kraljica propustiti i večernji Platinum Party na Palace koncertu u Buckinghamskoj palači, koji se također održava u subotu, a spektakl će gledati na televiziji iz Windsora.

To bi značilo da je trenutno slobodna da prvi put upozna svoju praunuku Lilibet i Archieja koji sada ima tri godine, a njega nije vidjela od njegova rođenja 2019. godine.

image

Meghan i Harry

Karl Larsen/backgrid/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Karl Larsen/backgrid/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Harry, Meghan i njihova djeca odsjest će u Frogmore Cottageu, njihovoj kući u Windsoru, a kraljica Elizabeta se nada da će njihov posjet pomoći da se izliječi obiteljski raskol, koji se dogodio otkako su napustili dvorac kao stariji članovi kraljevske obitelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:46