DOPUSTILI RODITELJI

Velika aukcija haljina i drugih predmeta Amy Winehouse, među njima i ona s nastupa u Beogradu

Aukcijska kuća Juliens na aukciji će ponuditi niz haljina, topova, modnih dodataka i ostalih predmeta koje je imala pjevačica
Na aukciji će se naći i haljina koju je pjevačica nosila na svom posljednjem nastupu, u Beogradu 2011. godine
 -/Shutterstock Editorial/Profimedia

Početkom studenog akucijska kuća Juliens iz Los Angelesa na aukciji će ponuditi predmete koji su nekad bili u vlasništvu pokojne pjevačice Amy Winehouse, a naslijedili su ih njezini roditelji.

Među predmetima su haljine, topovi, baletne cipele, torbice, nakit, grudnjaci i drugi predmeti. Očekuje se da će najveći interes pobuditi haljina koju je pjevačica nosila na svom posljednjem nastupu i to onom u našem susjedstvu - u Beogradu.

Ta je haljina svima ostala u pamćenju zbog atmosfere s tog nastupa - katastrofalne. Naime, publika je na tom nastupu pjevačicu izviždala zbog stanja u kojem je bila. Vidno pod utjecajem opijata, svijet su obišle snimke na kojima Amy tetura na pozornici, jedva se prisjećajući riječi pjesama. Bila je to uvertira u ono što će se dogoditi tek nekoliko tjedana kasnije - preuranjena smrt pjevačice zbog alkoholnog trovanja.

Sada će za prugastu zelenu haljinu neki obožavatelj ili kolekcionar izdvojiti između 120 i 160 tisuća kuna.

Jednaku bi cijenu trebala dostići i torbica u obliku srca koju su posebno za Amy dizajnirali u modnoj kući Moschino.

Direktor kuće Julien's Martin Nolan kazao je da je bilo vrlo teško raditi s roditeljima preminulog djeteta. "Bio je to osjetljiv proces i njima je trebalo puno vremena da se napokon odluče oprostiti od stvari", kazao je.

Dodao je i da je glavni razlog zbog kojeg su pristali "da svaki obožavatelj, kolekcionar i vlasnik muzeja može posjedovati neki od komada, brinuti se za njih i na taj način na životu održavati nasljeđe i sjećanje na Amy."

Dio sredstava otići će u zakladu Amy WInehouse, koju su nakon njezine smrti osnovali roditelji Janis i Mitch. Zaklada je posvećena radu s djecom i mladima na prevladavanju različitih problema.

Na aukciju su se odlučili prije desete obljetnice smrti pjevačice, koja je bila 23. srpnja ove godine.

"Kako se približavala godišnjica smrti, svaku put kad bi obitelj vidjela njezine krasne haljine kako vise na vješalicama, prepravili bi nas osjećaji. Zbog toga smo odlučili predati ih aukcijskoj kući", objasnio je Mitch Winehouse.

Dodao je da je sve to za njega previše bolno.

Aukcijska kuća procjenjuje da će na dražbi zaraditi oko petnaest milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:12