MEKO SRCE HEROJA

Van Damme spasio život problematičnoj čiuvavi s lažnom putovnicom: ‘To je moja želja za rođendan‘

Tromjesečno štene čivave imena Raya našlo se usred pravne bitke između Norveške i Bugarske
 Cohen + Stefanopoulos/Kcs Presse/Profimedia

Jedan od najpoznatijih filmskih grubijana, razbijača i akcijskih junaka Jean-Claude Van Damme pokazao je kako ima veliko srce. Naime, spasio je život tromjesečnom štenetu čivave koje se našlo usred pravne bitke između Norveške i Bugarske.

Kujica Raya trebala je u rujnu iz Bugarske otići novim vlasnicima u Norvešku. No, norveške vlasti odbile su joj ulazak u zemlju jer je imala lažnu putovnicu. Kada su je Norvežani pokušali vratiti, po pravilima EU o prijevozu živih životinja, Bugari su je odbili primiti natrag, a Rayi je zaprijetila smrtonosna injekcija.

image
kujica Raya
Change.org

Van Damme, koji je u nedjelju, 18. listopada proslavio 60. rođendan, na društvenim je mrežama (samo na Instagramu ima 5,3 milijuna pratitelja) pokrenuo veliku emotivnu kampanju za spas nevine životinje.

View this post on Instagram

Birthday Boy 🥳🥳🥳

A post shared by Jean-Claude Van Damme (@jcvd) on

- Molim vas, za moj rođendan... promijenite odluku - napisao je u apelu službi koja je odlučivala o sudbini nesretnog šteneta. - Pogriješili su, ti ljudi koji nisu napravili prave papire... No ne smijete ubiti tu malenu čivavu.

Bugarske su vlasti na kraju pristale da se psić vrati u zemlju, gdje će nakon pregleda kod veterinara Raya biti udomljena. Ovaj je slučaj ujedno pokrenuo i zahtjeve udruga za zaštite životinja za veću kontrolu trgovine kućnim ljubimcima s istoka na zapad Europe u kojem ima mnogo šverca i ilegalnog uzgoja.

image
Filmworkshop Company Ltd. - Album/Album/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 05:04