SLAVNI GLUMAC

VAL KILMER PROGOVORIO O NAJTEŽIM DANIMA 'Probudio me krvavi kašalj. I krevet i ja bili smo crveni, kao u sceni iz Kuma. Onda je ona uskočila'

Val Kilmer
 Pacific Press / ddp USA / Profimedia

Američki glumac Val Kilmer (60) otkrio je u svojim memoarima "Ja sam tvoj Huckleberry" da ga je bivša djevojka Cher (73) pozvala da useli u njezinu kuću za goste kako bi se oporavio od raka grla koji mu je dijagnosticiran 2015. godine, prenosi Daily Mail.

"Jedne sam se noći naglo probudio jer sam iskašljavao krv. Krevet mi je bio potpuno crven, kao u sceni iz 'Kuma'. Odmah sam se pomolio pa nazvao hitnu pomoć. Nakon toga sam obavijestio svoju gazdaricu. Cher je preuzela kontrolu nad situacijom i baš se iskazala", rekao je Kilmer za časopis People.

Kilmer je potom rekao da je uhvatio Cher kako odmjerava djelatnika hitne za kojeg je u knjizi napisao da je "naočit poput Gregoryja Pecka".

"Unatoč tome što sam bio prekriven krvlju, vidio sam gdje gleda pa sam podigao obrve poput Groucha Marxa", rekao je Kilmer.

Kilmer je dodao da je Cher bila pomalo posramljena, ali da se on ubrzo nakon toga grohotom nasmijao. "Eto, mi smo se bili šalili o ljepoti i požudi, a ja sam izgledao kao kaskaderi iz Tarantinova filma "Reservoir Dogs". I da, šalili smo se dok sam bio u životnoj opasnosti", rekao je glumac.

Kilmer i Cher nastavili su se smijati sve do trenutka kada je glumcu na lice stavljena maska za disanje i kada su mu liječnici izmjerili vitalne znakove.

Kilmer i Cher u vezi su bili od 1982. do 1984. godine.

Kilmeru se rak povukao nakon traheotomije, kemoterapije i terapije radijacijom. Naveo je i da se molio za zdravlje te da se okrenuo kršćanskoj znanosti, posebnoj sljedbi unutar kršćanstva koju je 1789. godine u Bostonu osnovala Mary Baker Eddy.

Eddy je razvila vlastitu idealističku filozofiju (zlo u svijetu ne postoji), vlastitu teologiju i tumačenje Biblije, te psihoterapeutski sustav liječenja svih bolesti uz pomoć molitve i vjere.

"Već sam četiri godine bez raka i nijednom mi se tijekom tog perioda nije vratio. Jako sam zahvalan", rekao je glumac.

Kilmer zbog bolničkih tretmana kojima je podvrgnut teže govori, ali je rekao da svaki dan radi glasovne vježbe. "Činjenica da bi mi karijera mogla završiti zbog poteškoća s govorom samo me motivirala da se više trudim", dodao je.

"Ja sam tvoj Huckleberry" na tržište će izaći 21. travnja, a Kilmerova sljedeća uloga bit će zapravo repriza uloge pukovnika Toma Kazanskog u filmu "Top Gun: Maverick", nastavku filma Top Gun koji je njega i Toma Cruisea pretvorio u punopravne holivudske zvijezde.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:44