USPJEŠNI GLUMAC

Uskoro će napuniti 99 godina, osvojio je nagradu s kojom je ušao u povijest, ali slavni Dick ne odustaje: ‘I dalje tražim posao‘

Glumac će u prosincu napuniti 99 godina, a u subotu je zahvaljujući svom specijalu ušao je u povijest na dodjeli ‘Creative Arts Emmy Awardsa‘

Dick Van Dyke

 Andrew Caballero-reynolds/Afp

Glumac Dick Van Dyke ušao je u povijest na dodjeli "Creative Arts Emmy Awards" gdje se našalio da još uvijek "traži posao", prenosi Daily Mail. Inače, glumac će u prosincu napuniti 99 godina, no u subotu je zahvaljujući specijalu "Dick Van Dyke: 98 Years of Magic" stao rame uz rame sa scenaristom Normanom Learom kao najstarijim dobitnikom Emmyja. Kao što znamo, Lear je 2020. primio nagradu također u dobi od 98 godina.

Iako iza sebe ima 75 godina karijere, nada se samo jednom. "Nadam se da sam nasmijao ljude u ovih 75 godina, koliko sam u ovom poslu. Ne mogu vjerovati da sam još uvijek ovdje i da nastupam", rekao je. Glumac se zatim, kako prenosi Daily Mail, osvrnuo po prostoru i onda našalio: "Tražim posao ako ga netko ima."

image

Dick Van Dyke

Amy Sussman/getty Images/profimedia/Amy Sussman/getty Images/profimedia

Na konferenciji za novinare je uputio savjet mlađim kolegama. "Proći ćeš kroz teška vremena i puno audicija... ali moraš ostati ustrajan. Budite strpljivi ako imate povjerenja u sebe, a vrlo je važno vjerovati da to možete učiniti", rekao je. Inače, dok je primao nagradu, na pozornici mu se pridružila 52-godišnja supruga Arlene Silver, koja je radila kao producentica na nagrađenom projektu.

"Mlada dama koja je dobila ovu nagradu, možda mislite da je riječ o nepotizmu i ja to razumijem, ali ona je sasvim sama dobila posao kao producentica specijala Dicka Van Dykea jer me poznaje iznutra i izvana i zna kako radim", rekao je o svojoj supruzi.

image

Arlene Silver i Dick Van Dyke

Amy Sussman/getty Images/profimedia/Amy Sussman/getty Images/profimedia

Glumac je u svoj govor ubacio podosta crnog humora pa tako pozvao sve na svoju komemoraciju. "Pozivam vas sve na svoju komemoraciju. Još nemam datum, ali ne osjećam se baš najbolje", našalio se dobitnik Emmyja, Grammyja i Tonyja pa se u istom tonu osvrnuo i na još jednu nagradu koja mu nedostaje da postigne EGOT status, a to su Oscari.

"Posthumno, moguće", prenosi Deadline da je glumac dodao o mogućem vremenskom rasporedu u kojem će dobiti svog Oscara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 09:32