ODLAZAK ZVIJEZDE

Umrla poznata američka glumica Anne Heche

Američka glumica Anne Heche bila je u kritičnom stanju nakon prošlotjedne prometne nesreće u Los Angelesu

Anne Heche

 Tsuni/Usa/Alamy/Alamy/Profimedia

Američka glumica Anne Heche (53) umrla je tjedan dana nakon što je teško ozlijeđena u prometnoj nesreći. Vijest je potvrdila njezina obitelj, nakon što je prethodno najavila da će ju isključiti s uređaja za održavanje života, a objavio je Guardian.

Anne Heche bila je u kritičnom stanju nakon prošlotjedne prometne nesreće u Los Angelesu.

Aparati još održavaju kucanje njezina srca kako bi se njezini organi sačuvali za doniranje, što je bila glumičina želja. Moždana smrt je, međutim, po kalifornijskom zakonu definicija smrti. Predstavnik obitelji potvrdio je američkim medijima da moždane funkcije nema.

image

Anne Heche

Matt Baron/Shutterstock Editorial/Profimedia

Podsjetimo, glumica je u nesreći zadobila "teške ozljede" mozga, navodi se u priopćenju koje je jučer objavio agent 53-godišnje glumice. "Još davno je odlučila da će donirati organe i liječnici je održavaju na životu kako bi utvrdili jesu li prikladni za doniranje", objavljeno je jučer.

U priopćenju se usto zahvaljuje na izrazima potpore upućenim Anne Heche te medicinskom osoblju koje joj je saniralo opekline u bolnici West Hills, na sjeveru Los Angelesa.

"Anne je imala veliko srce i svojom je plemenitošću osvajala svakog s kim bi se susrela", dodaje se u priopćenju.

"Smatrala je da je širenje dobrote i radosti najvažnija zadaća u njezinu životu, važnija od njezina iznimnog talenta", nastavlja se u priopćenju u kojemu se ističe da će ju svi "pamtiti po njezinoj srčanosti i poštenju".

image

Uništeni automobil Anne Heche

Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Glumica je u bila u komi od nesreće 5. kolovoza kada se automobilom zaletjela u dvokatnicu u četvrti Mar Vista, "prouzročivši oštećenje zgrade i velik požar", priopćili su losangeleski vatrogasci.

Pedeset devet vatrogasaca gasilo je požar 65 minuta, dodaje isti izvor.

Losangeleska policija navodi u priopćenju objavljenom u četvrtak da će obaviti analizu krvi Heche i da će istražitelji "predati slučaj nadležnim pravosudnim tijelima". Policija ipak ne navodi hoće li slučaj završiti na sudu.

Lokalni mediji su istog dana pisali da su prve krvne pretrage pokazale prisutnost narkotika u krvi. No moraju se obaviti i druge analize kako bi se utvrdilo je li pozitivan nalaz možda povezan s nekim medicinskim tretmanom.

Kako piše TMZ, internetski portal koji prati slavne osobe, pozivajući se na neimenovane policijske izvore, Heche je bila pozitivna na kokain i fentanil, jak sintetski opioidni analgetik koji se koristi u nekim liječenjima.

Anne Heche je glumila u velikom broju filmova u 1990-im, među kojima u "Šest dana, sedam noći" i "Donnie Brasco". Poznata je i po ulozi u sapunici "Another World" za koji je 1991. nagrađena Emmyjem.

U 1990-im bila je u vezi s voditeljicom Ellen DeGeneres, što su mediji pomno pratili.

image

Ellen Degeneres i Anne Heche

Hector Mata/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 10:01