DIREKTNO IZ HAMBURGA

Umag sad može početi: Peti igrač svijeta Carlos Alcaraz zajedno s Musettijem sletio u Pulu

U pulskoj zračnoj luci dočekao ih je direktor turnira Tomislav Poljak, koji sada na okupu ima sve zvijezde ovogodišnjeg Umaga

Carlos Alcaraz i Lorenzo Musetti stigli u Stella Maris Resort

 Merlo De Graia A.k.a. Neven Jurjak

Ako je netko strahovao da će umaški ATP turnir u zadnji čas ostati bez najveće zvijezde, može odahnuti. Svjetski broj pet Carlos Alcaraz sletio je u Pulu, a s njime je u avionu bio i Lorenzo Musetti koji ga je 18 sati ranije pobijedio u finalu Hamburga.

U pulskoj zračnoj luci dočekao ih je direktor turnira Tomislav Poljak, koji sada na okupu ima sve zvijezde ovogodišnjeg Umaga. Dva top 10 imena (Alcaraz i Sinner), još dvojica iz Top 30 (Rune, Musetti) i čak pet od šest najboljih tenisača na svijetu do 21 godine. Uzme li se u obzir isključivo renking, Alcaraz je peti najbolji igrač koji je ikad nastupio u Umagu, iza Mustera, Đokovića, Moye i Davidenka.

image

Carlos Alcaraz i Lorenzo Musetti stigli na Plava Laguna Croatia Open Umag

Merlo De Graia A.k.a. Neven Jurjak

Ne znamo o čemu su on i Musetti čavrljali na čarter letu iz Hamburga, ali za pretpostaviti je da su pretresali trenutke nedjeljnog trilera. Španjolac je u drugom setu spasio čak pet meč-lopti, uključujući tri vezane kod 3-6 u tie-breaku, a onda ipak kapitulirao i doživio svoj prvi poraz u finalu, nakon pet osvojenih trofeja. Meč je obilježila i kontroverzna situacija u drugom setu, kad sutkinja nije vidjela dvostruki odskok loptice, što je Musetti fakinski prešutio. Alcaraz je na terenu dosta protestirao, ali kasnije mu je sportski čestitao.

- Zaslužio je pobjedu, bio je bolji od mene, agresivniji tijekom cijelog meča. Možda nisam odigrao na svojoj najboljoj razini, ali sam se borio do zadnje lopte i zbog toga sam sretan.

Musetti je finale opisao kao "roller-coaster" i poručio da se "osjeća kao da sanja". U Umagu je moguća repriza u finalu, no do toga obojicu čeka dalek put. Alcaraz je kao prvi nositelj slobodan i čeka pobjednika meča između Delbonisa i Veselyja, dok će Musetti u utorak startati protiv Slovenca Aljaža Bedenea.

U Musettijevom je dijelu ždrijeba drugi favorit turnira Jannik Sinner, koji je u Umag stigao još prije nekoliko dana i već se aklimatizirao na uvjete. Ne dogodi li se iznenađenje, u subotu bismo u polufinalu mogli gledati talijanski derbi, a umaška "školjka" vjerojatno će ključati od navijanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:47