Eurosong

Ukrajina je dobila najviše glasova ikad u povijesti ovog natjecanja, a najmanje su bodova dobili od Srbije

Umjetnica sada planira biti nevidljiva. U sklopu tog projekta nestat ću na neko vrijeme, dok se ne saberem - kazala je Konstrakta.

Mandatory Credit: Photo by Rolf Klatt/Shutterstock (12939169dp)
Kalush Orchestra of Ukraine during the first Dress Rehearsal of the Grand Final of the 66th Eurovision Song Contest in Turin on May 13, 2022.
1st Dress Rehearsal of the Grand Final, 66th Eurovision Song Contest 2022, Turin, Italy - 13 May 2022

 Rolf Klatt/shutterstock

Ukrajina je na netom završenom 66. po redu Eurosongu dobila najviše glasova ikad u povijesti ovog natjecanja. 439 bodova što su ih dobili od publike bilo je 93 posto bodova od ukupno mogućeg broja bodova na televotingu. Masimalnih dvanaest bodova dobili su od čak dvadeset i osam zemalja, desetke su im stigle iz osam zemalja, osmice iz dvije zemlje. Najmanje glasova publike, njih sedam, Ukrajina je na Eurosongu dobila iz Srbije, zemlje koja je svojoj predstavnici Konstrakti na beogradskom aerodromu priredila svečani doček. Pjevačica koja je bila peta na Eurosongu, po dolasku doma otkrila je svoje sljedeće planove: - Umjetnica sada planira biti nevidljiva. U sklopu tog projekta nestat ću na neko vrijeme, dok se ne saberem - kazala je Konstrakta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:15