SOLIDARNE SA SANNOM

Ujedinjene žene diljem svijeta objavljuju snimke na kojima plešu: ‘Ne podnosimo rodno dvostruke standarde!‘

Žene diljem svijeta stale su u obranu finske premijerke Sanne Marin i objavile videe svojih plesova uz hashtag ‘solidarne sa Sannom‘

Žene diljem svijeta objavljuju videe svojih plesova kako bi se solidarizirale sa Sannom Marin

 Screenshot Twitter/TikTok

Nakon što je finska premijerka Sanna Marin kritizirana zbog snimki plesa koje su procurile u javnost, žene diljem svijeta na društvenim mrežama objavljuju svoje videosnimke na kojima plešu kao podršku finskoj premijerki.

U javnosti su se pojavili videoisječci na kojima 36-godišnja političarka pleše s prijateljima u privatnom okruženju, a neki njezini politički protivnici osudili su Marinovo ponašanje kao nedolično jednoj premijerki.

No, žene diljem svijeta udružile su se i odgovorile na ovu kritiku. Društvene mreže tako su prepravili videoisječci na kojima žene plešu, a koriste hashtag #solidaritywithsanna (solidarne sa Sannom).

"Nebo je granica za kraljice plesnih podija", komentirala je jedna korisnica Twittera.

"Trebali bismo svi malo više plesati! Solidarna sam sa Sannom", dodala je druga.

"Svijet bi bio bolje mjesto da svi malo više plešemo", dodala je treća.

Drugi su branili Marin i optuživali njezine kritičare da imaju dvostruke standarde.

"Zašto ne može tulumariti nakon posla? Očekujemo li da naši vođe ne budu ljudska bića?", napisao je Ashok Swain, profesor sa Sveučilišta Uppsala u Švedskoj na svom Twitteru.

"Baš šokantno! Mlada političarka koja radi svoj posao i uživa u svom privatnom životu... Zašto se mlada žena ne bi mogla zabavljati? Ne podnosim rodno dvostruke standarde. Sanna Marin, imaš moju potpunu podršku", tvitala je španjolska političarka Iratxe García Pérez.

Nakon što je video objavljen u javnosti, Marin je priznala da je tulumarila ‘na buran način‘, ali je također dodala i da je ljuta što je privatna snimka procurila u medije. Rekla je da se na zabavi konzumirao alkohol, ali da nije znala je li bilo konzumacije droga. U ponedjeljak je ured finske premijerke objavio negativne rezultate testa na droge, a to je učinila nakon što ju je oporbeni zastupnik pozvao da se testira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:41