VARAO NA KREDITIMA

Uhitili zvijezdu Power Rangersa: ‘Iz programa korona potpore na prevaru izvukao 3,5 milijuna dolara‘

Glumac Jason Lawrence Geige umjetničkog imena Austin St. John koji je glumio Crvenog rendžera sumnjiči se da je zlouporabio federalnu pomoć

Power Rangers devedesetih je bio jedan od najomiljenijih dječjih serijala
 

 Carlos Tischler/Shutterstock Editorial/Profimedia/Carlos Tischler/Shutterstock Editorial/Profimedia

Jedan od "Mighty Morphin Power Rangersa" ima velike probleme sa zakonom, piše The New York Post. Glumac Jason Lawrence Geiger (47), poznati i kao Austin st. John, a koji je glumio Crvenog rendžera u dječjem serijalu iz 90-ih i povezanim filmovima, uhapšen je zbog navodnog sudjelovanja u prevari za lažno dobivanje federalnog novca namijenjenog za pomoć tvrtkama uslijed problema uzrokovanih pandemijom Covida-19.

Geiger, čije je umjetničko ime Austin St. John, jedan je od 19 osoba optuženih za tu prevarantsku shemu, koja je rezultirala s najmanje 16 lažnih zajmova u ukupnom iznosu od 3,5 milijuna dolara, objavio je ovaj tjedan američki tužitelj istočnog okruga Texasa.

image

Austin St. John

Gage Skidmore/Gage Skidmore/wikipedia

Stanovnik McKinneyja, grada u Texasu optužen je da je dio mreže koja je aplicirala za kredite kroz program zaštite plaća koristeći lažne informacije ili izmišljene dokumente, rekli su tužitelji.

Mrežu su vodili Michael Hill zvani "Tank" (47) i Andrew Moran (43), koji su angažirali druge da koriste "postojeći posao ili stvore posao" kako bi se prijavili za zajmove koji su dio velikog saveznog programa o CARES vrijednog 349 milijardi američkih dolara.

Zajmovi su trebali pružiti olakšanje tvrtkama koje su osjetile užas pandemije i lockdowna, ali oni koji su bili u ovoj mreži novac su proslijedili Hillu i Moranu ili su ga koristili za sebe. U nekim su slučajevima optuženi slali novac Jonathanu Spenceru (33) za ulaganja u devizna tržišta, rekli su tužitelji.

Geiger je uhićen u utorak i ostaje iza rešetaka do ročišta u ponedjeljak. On se izjasnio da nije kriv ni po jednoj točki optužnice, rekao je njegov odvjetnik dodajući da se glumac planira "snažno braniti od ove optužbe".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:44