DRAMA SALME HAYEK

U suzama zbog scena seksa s Banderasom: ‘Od straha nisam puštala ručnik kojim sam bila pokrivena‘

Stalno sam razmišljala o svom ocu i bratu, pitala se hoće li oni to vidjeti, hoće li ih zadirkivati zbog mene, prisjetila se glumica
Antonio Banderas i Salma Hayek u filmu 'Desperado'
 Columbia Pictures Collection/Everett/Profimedia

Salma Hayek imala je 23 godine kad je 1989. u rodnom Meksiku dobila ulogu u telenoveli "Teresa" i postala zvijezda. Godine 1991. latino ljepotica preselila se u SAD - cilj joj je bio osvojiti Hollywood, no put do ostvarenja tog sna nije bio nimalo jednostavan - Salma je, naime, zbog disleksije imala poteškoća s učenjem, a i nedovoljno poznavanje engleskog jezika otežavalo joj je probijanje u svijet glume.

No sve se okrenulo u njezinu korist kad je 1995. napokon dobila ulogu u filmu "Desperado" redatelja Roberta Rodrigueza. Hayek je igrala Carolinu, ženu koja prati lik Mariachija koji kreće u pohod kako bi se osvetio lokalnom narkobossu. Glavnu mušku ulogu tumačio je Antonio Banderas, a Salma je gostujući u podcastu "Armchair Expert" Daxa Shepharda i Monice Padman otkrila kako nije imala pojma da će s kolegom morati snimati "vruće" scene seksa.

- Bila sam apsolutno prestravljena! Počela sam jecati na setu, bilo me strah, mislila sam da ja to neću moći... Zapravo sam se najviše bojala Antonija - ponio se kao pravi gospodin i bio je tako drag, ali plašila me ta njegova sloboda - njemu su te scene seksa bile ništa, a ja sam plakala! - prisjetila se glumica, koja je i danas u odličnim, prijateljskim odnosima s Banderasom.

image
Antonio Banderas i Salma Hayek
AFP

- Dok sam ja bila sva u suzama, Antonio mi je rekao: 'O, Bože, sad se osjećam užasno'. Bilo mi je toliko neugodno! Ali i on i redatelj bili su nevjerojatni, ni na što me nisu prisiljavali, nisu vršili pritisak na mene. Bili su svjesni da je meni to pomalo traumatično iskustvo pa su me čak pokušali i nasmijati. Sjećam se da nisam puštala ručnik kojim sam bila pokrivena. Maknula bih ga na dvije sekunde i opet počela plakati! Ali nekako smo to snimili.

Stalno sam razmišljala o svom ocu i bratu, pitala se hoće li oni to vidjeti, hoće li ih zadirkivati zbog mene... Dečki se s tim ne moraju nositi. Njihovi očevi vjerojatno samo ponosno kažu: 'Aha! To je moj sin!' - rekla je Salma, a prenosi Daily Mail.

Glumica je s Banderasom surađivala i u filmovima "Bilo jednom u Meksiku", "Četiri sobe", "Puss In Boots" i "Frida", a ove godine gledat ćemo ih i u akcijskoj komediji "The Hitman's Wife's Bodyguard", koji u kina dolazi u kolovozu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:02