IPAK NIJE OŠTEĆENA?

Tvrtka koja je Kim posudila kultnu haljinu Marilyn Monroe žestoko stala u njenu obranu: ‘Sad je dosta!‘

Američka zvijezda kultnu je haljinu nosila tek koju minutu, a potom se presvukla u njezinu repliku

Kim Kardashian

 Erik Pendzich/Shutterstock Editorial/Profimedia/Erik Pendzich/Shutterstock Editorial/Profimedia

Nakon što je početkom ovog tjedna krenula hajka na Kim Kardashian kako je uništila legendarnu haljinu Marilyn Monroe, koju je odjenula za Met Galu, i to do te mjere, piše EW, da biste u najmanju ruku pomislili kako je reality zvijezda dokrajčila Mount Rushmore, oglasila se kompanija Ripley's Believe It or Not!. Ta tvrtka posudila je, naime, slavnu haljinu Kardashian kako bi se ona u njoj mogla pojaviti na Met Gala 2022., na večeri nazvanoj "U Americi: Antologija mode".

U izjavi objavljenoj na svojoj web stranici, Ripley's je čvrsto stao uz Kardashian, ističući kako s punim povjerenjem mogu reći da sada već ozloglašena šetnja Kim K. uz stepenice Met Gale "nije nanijela štetu slavnoj haljini Marilyn Monroe 'Happy Birthday' iz 1962. godine."

Američka zvijezda haljinu je nosila tek koju minutu, iskoristivši je tek za efektni ulazak na Galu, a potom se presvukla u njezinu repliku.

"Iznimno poštujem haljinu i ono što ona znači za američku povijest. Nikad ne bih htjela sjediti u njoj ili jesti, niti bih je izložila bilo kakvom riziku od oštećenja, a neću nositi ni šminku na tijelu kakvu inače nosim", rekla je Kardashian za Vogue.

Čini se da je ova Marilynkina haljina stvorena za skandale. Kada ju je glumačka diva odjenula 1962. i u njoj otpjevala "Happy Birthday" američkom predsjedniku Johnu F. Kennedyju za njegov 45. rođendan nastala je prava strka. Em što je Monroe pjesmu otpjevala vrlo sugestivno, em što je na tadašnjim crno-bijelim TV ekranima djelovala u njoj nago, em što se uvelike pričalo da je predsjednikova ljubavnica...

Tijekom godina haljina je promijenila nekoliko vlasnika. Ripley's ju je kupio na aukciji 2016. za 4,8 milijuna dolara. Prema tvrdnjama te kompanije, habanje koje je haljina pretrpjela u proteklih 50 i više godina detaljno je opisano u izvješću iz 2017., uključujući i kako je "određeni broj šavova izvučen i izlizan".

"Kim Kardashian koja nosi haljinu 'Happy Birthday' žestoko je kritizirana, ali ostaje činjenica da ni na koji način nije oštetila odjevni predmet u kratkom vremenu kada je on nošen na Met Gala", stoji u izjavi kompanije.

Ripleyjeva potpredsjednica izdavaštva i licenciranja Amanda Joiner pratila je haljinu na dan Gale i tijekom njenog transporta iz Orlanda u New York.

Slavni kolekcionar suvenira također je objavio niz slajdova na svom Instagramu odgovarajući na pitanja vezana uz cijeli slučaj, poput onog - "je li vam to vrijedilo?". Kao odgovor na potonje, navedeno je da Kardashian nije platila Ripley's za haljinu, već je umjesto toga dala donacije dvjema dobrotvornim organizacijama iz Orlanda u ime tvrtke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:51