PRVA LJUBAV

Trudeau i supruga prvi put su se poljubili u ormaru, a na prvom spoju udario je glavom u stup. Sad se rastaju

Nakon što su proveli samo nekoliko sati jedno s drugim, on je najavio da će ‘provesti ostatak života zajedno‘

Justin Trudeau i supruga Sophie

 Nicholas Kamm/Afp

Romansa kanadskog premijera Justina Trudeaua i njegove supruge Sophie Grégoire započela je prilično holivudski. Upoznali su se na igralištu kad su bili posve mali, a godinama kasnije ponovno su se spojili i zaljubili nakon slučajnog susreta.

No, 18 godina kasnije, čini se da je bajka izgubila čaroliju, a par je šokirao svijet objavivši u srijedu da se rastaju nakon "mnogih teških i značajnih razgovora" o budućnosti njihove veze.

Šokantna objava koja je obilježila kraj gotovo dva desetljeća dugog braka, također je okončala i vezu koja je nastala dok su bili tek djeca koja su se upoznala kad je Sophie, sada 48 godina stara, bila kolegica i bliska prijateljica s mlađim bratom 51-godišnjeg Justina. Par je provodio sate igrajući se zajedno u mladosti, a čak su se i po prvi put nevino poljubili dok su se skrivali u ormaru u kući njegove obitelji.

Iako su prestali razgovarati kad su odrasli i oboje su se zaputili na koledž i gradili vlastite karijere, ušli su jedno drugome iznova u život, kad su im slučajno dodijelili da zajedno vode gala večeru 2003. godine. Odmah je bilo jasno da među njima nešto ima, ali političar je odbio Sophie nakon što mu je poslala poruku i potpuno ju je ignorirao nakon tog događaja. Justin je kasnije objasnio da u to vrijeme nije bio zainteresiran za vezu, no kada su njih dvoje mjesecima kasnije slučajno naletjeli jedno na drugo na ulici, činilo se kao sudbina.

image

Justin Trudeau i Sophie Gregoire

Nicolas Asfouri/Afp/Profimedia

Na njihovom prvom spoju, budući premijer bio je toliko rastresen svojim osjećajima prema Sophie da je udario glavom u stup. Te noći, unatoč tome što su proveli samo nekoliko sati jedno s drugim kao odrasli, on je najavio da će "provesti ostatak života zajedno" nakon čega su oboje "briznuli u plač".

Justin ju je zaprosio godinu dana kasnije, a trenutak kada je kleknuo pred Sophie također je bio kao iz bajke, sa svijećama, ružinim laticama i jazz glazbom u pozadini. Njihovo vjenčanje 2005. bilo je dostojno onog za princa i princezu.

Ali kako je Justin nastavio graditi svoju karijeru u politici, to je opteretilo njihovu ljubav. Sophie je priznala da se u početku borila prilagoditi životu pod svjetlima reflektora, a kada je 2014. postao premijer i bili su prisiljeni preseliti na službeno vladino imanje, bilo joj je teško učiniti da se njihovo novo prebivalište čini kao dom.

Unatoč svemu, držali su se zajedno i postali roditelji troje djece. Ali, sada su odlučili krenuti svatko svojim putem. Par je na Instagramu podijelio zajedničku izjavu o razlazu, naglasivši da će "ostati bliska obitelj s dubokom ljubavlju i poštovanjem jedno prema drugome i prema svemu što su skupa izgradili".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 23:08