LJETO U NEONU

Trend koji ne prolazi: Kričavi badići dominiraju ljetnim garderobama slavnih, nije im odoljela ni Ivana Knoll

Različite neonske nijanse vole na plaži pokazati Salma Hayek i Hailey Bieber

Karoline Lima

 Mia/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Mia/backgrid/backgrid Usa/profimedia

Čini se da ne postoji šansa da kupaći kostimi neonskih boja, koji godinama dominiraju u ljetnim garderobama, slavnih - od glumica do influencerica i pjevačica - postanu nepoželjni. Štoviše, Barbie-estetika koja se također prelila u 2023. iz prošle godine, te i estetike a la (mala) sirena, neonu su ovog ljeta dodali malo više nijansi roze i metalik i sedefasti efekt.

Među trendovima ove godine, kako su najavljivali kreatori bilo je svega, od dugih i lepršavih rukava na jednodijelnim kupaćim kostimima, do apsolutog minimalizma - sićušnih donjih dijelova i gornjih dijelova iz kojih grudi namjerno ispadaju na sve strane, s obaveznim underboobom. Tu je, doduše i retro stil, printevi i krojevi iz 1950-ih, ali od novih materijala, vratili su se i metalni lančići umjesto vezica, sve su popularnije varijante funkcionalne odjeće kakvu nose sportašice, od plivačica do surferica.

Neon nije lako nositi onima koji se ne žele isticati u gomili na nekoj plaži no poznate žene, od Salme Hayek i Jessice Simpson, do Hailey Bieber i Kendal Jenner, vole svoje jarke badiće u bojama od vrišteće ružičaste do limunsko žute ili narančaste.

image

Kendall Jenner

B4859/Avalon/Profimedia/B4859/avalon/profimedia

Stručnjaci kažu da je neon u stvari sjajan izbor za odjeću za kupanje, jer sjajno pristaje svakom tenu, nije čudan na blijedoj puti, a naglašava preplanulost bolje od umirenijih nijansi raznih boja.

Hailey Bieber, supruga Justina Biebera, sudeći po objavama na društvenim mrežama ima golemu zbirku neonskih badića i rado se slika u njima. Glumica Vanessa Hudgens također obožava neon u raznim varijantama, a ljubav je očito familijarna jer kričave kupaće kostime nosi i njezina sestra Stella.

Madison Bailey u hit seriji "Outer Banks" ne nosi kričave badiće, no u privatnom životu ih jako voli. Pjevačice Iggy Azalea i Megan Thee Stallion jarke nijanse, pak, preferiraju i na nastupima i na crvenim tepisima, a isto tako i na plaži, a takve su i influencerica Tana Mongeau, te supermodel, bivša Victorijina anđelica Alessandra Ambrosio.

image

Jessica Simpson

Planet Photos/Planet/Profimedia/Planet Photos/planet/profimedia

Ivana Knoll, najpoznatija hrvatska navijačica, koja najviše voli badić s kockicama, nedavno se u Miamiju slikala u neonski ružičastom.

Model, glumica i dizajnerica koja ima i vlastitu liniju kupaćih kostima, Joy Corrigan, još je jedna poznata žena koja rado nosi neon na plaži i izvan nje. I Karoline Lima, brazilski model, bivša Neymarova djevojka i bivša djevojka Endera Militaua, s kojim ima kćer, a trenutno boravi u SAD-u rado nosi jarke nijanse i slika se na tamošnjim plažama poput onih u Miami Beachu na Floridi. Njezina je bliska prijateljica Alisha Lehman, švicarska nogometašica za koju tvrde da je sportašica s najvećim brojem pratitelja na društvenim mrežama koja za plažu najčešće bira - neon.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 18:07