‘TVOJ DANNY‘

Travolta se dirljivom porukom oprostio od Newton-John: ‘Od prvoga trenutka kada sam te ugledao...‘

Newton-John je preminula je u 73. godini života nakon hrabre i javne borbe s rakom u svom domu okružena obitelji i prijateljima

Olivia Newton-John i John Travolta

 Mark Ralston/Afp

John Travolta odao je srceparajuću počast kolegici i glumici Oliviji Newton-John koja je preminula nakon tridesetogodišnje borbe s rakom dojke.

Glumica je preminula u 73. godini života nakon hrabre i javne borbe s rakom u svom domu okružena obitelji i prijateljima. Njen suprug John Easterling objavio je vijest o smrti na njezinoj Facebook stranici.

- Olivia je bila simbol trijumfa i nade više od 30 godina, dijeleći svoje putovanje s rakom dojke. Njeno nadahnuće u iscjeljivanju i pionirsko iskustvo s biljnom medicinom nastavlja se sa Zakladom Olivia Newton-John, posvećenom istraživanju biljnih lijekova i raka, rekao je.

Obožavatelji su položili cvijeće na njenu zvijezdu na Hollywood Walk of Fameu, odavši tako počast omiljenoj glumici i pjevačici.

image

Cvijeće na zvijezdi Olivije Newton-John

Robyn Beck/Afp

Među prvim poznatim osobama koje su glumici odali počast bio je John Travolta, njen kolega iz filma ‘Grease‘ iz 1978. koji je učinio glumicu svjetski poznatom.

image

Olivia Newton-John i John Travolta u filmu ‘Grease‘ 1978.

Photo12 Via Afp

- Moja najdraža Olivia, učinila si sve naše živote puno boljima. Tvoj utjecaj je bio nevjerojatan. Jako te volim. Vidjet ćemo se jednom i svi ćemo opet biti zajedno, napisao je.

- Tvoj od prvoga trenutka kada sam te ugledao i zauvijek! Tvoj Danny, tvoj John!, dodao je slavni glumac.

Njezina obitelj tražila je da se umjesto cvijeća uplate donacije njenoj organizaciji za borbu protiv raka, Zakladi Olivia Newton John. Iza nje je ostala 36-godišnja kći Chloe Lattanzi koja je također odala počast svojoj majci. Lattanzi je objavila niz njihovih zajedničkih fotografija bez opisa.

Slavna glumica dva puta je pobijedila rak dojke, ali joj je ponovno dijagnosticiran 2017. Posljednjih nekoliko godina provela je kod kuće, boreći se za prava životinja i prikupljajući novac za dobrotvorne svrhe na internetu.

U intervjuu za The Guardian 2020. o bolesti je rekla kako je ‘izrazito dugo bila dio njezina života‘.

- Osjetila sam da nešto nije u redu. Zabrinjavajuće je kada se to vrati, ali mislila sam ‘proći ću opet kroz to‘, nastavila je.

U drugim intervjuima, kada su je pitali kako se tako hrabro borila s bolešću, rekla je: ‘Imala sam i imam nevjerojatan život pa nemam nikakvih pritužbi. Svatko prolazi kroz nešto. Svi mi imamo nešto kroz što moramo proći u životu. Ovo je bio moj izazov.‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:27