U CANNESU

Tom Cruise slavio u društvu lijepe kolegice: ‘On je posljednja holivudska zvijezda svoje vrste‘

Predstavljali su nastavak filma ‘Top Gun: Maverick‘, a riječ je o nastavku legendarnog filma iz 1986. koji mu je obilježio karijeru

Jennifer Connelly i Tom Cruise 

 Patricia De Melo Moreira/AFP

Tom Cruise je s osmijehom na licu pozirao s lijepom kolegicom iz filma 'Top Gun: Maverick' na 75. filmskom festivalu u Cannesu.

Glumac će ove godine proslaviti 60. rođendan, a za festival je odjenuo plavo odijelo i bijelu košulju, dok se 51-godišnja Jennifer Connelly odlučila za dugu haljinu s potpisom Louisa Vuittona.

image

Tom Cruise i Jennifer Connelly

Jb Lacroix/Full Picture Agency/AFP

Predstavljali su nastavak filma 'Top Gun: Maverick', a riječ je o nastavku legendarnog filma iz 1986. godine koji je obilježio karijeru Toma Cruisea, pa ne čudi da je nastavak pod nazivom 'Top Gun: Maverick' izazvao ogromno zanimanje medija. Radnja ovog nastavka smještena je 30 godina kasnije. Maverick se ovoga puta našao u ulozi instruktora novih generacija pilota, a njih su, redom, odglumili Miles Teller, Glenn Powell, Monica Barbaro i Jay Ellis. Teller glumi Bradleyja Roostera Bradshawa, sina Maverickova najboljeg prijatelja, pokojnog Nicka Goosea Bradshawa. Naslovnu pjesmu iz filma 'Hold My Hand' otpjevala je Lady Gaga.

image

Lewis Pullman, Greg Tarzan Davis, Danny Ramirez, Glen Powell, Jay Ellis, Miles Teller, Jennifer Connelly, Tom Cruise, Joseph Kosinski, Jerry Bruckheimer,Jon Hamm, Christopher McQuarrie i Chad Oman

Patricia De Melo Moreira/AFP

Glumac je također nagrađen najvažnijom nagradom na festivalu - Zlatnom palmom - od strane predsjednika Pierrea Lescurea te je dobio ovacije nazočnih. Zlatna palma se smatra jednom od najprestižnijih nagrada u filmskoj industriji.

Cruise je poznat po tome što je izvodio vlastite vratolomije dok je bio na setu, a glumci u nadolazećem filmu bili su oduševljeni njegovim profesionalizmom, i to toliko da ga je Glen Powell nazvao "strojem".

Kad je Cruise zadnji put bio u Cannesu na premijeri filma 'Far and Away' sa svojom tadašnjom suprugom Nicole Kidman, bio je samo jedan od mnogih holivudskih zvijezda. Trideset godina kasnije, on je jedini koji se može natjecati s franšizama o superherojima koji sada dominiraju studijima.

Prema riječima IndieWirea, Curise je "posljednja holivudska filmska zvijezda svoje vrste - možda je nizak, ali je još uvijek veći od života, u doba u kojem su većina poznatih glumaca veliki samo onoliko koliko su njihove akcijske figure."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:07