TOP GUN

Tom Cruise postao vrlo emotivan pri spomenu Vala Kilmera: ‘Priznajem, plakao sam‘

Film je zaradio blizu 1,5 milijardi dolara na globalnim kino blagajnama, a još uvijek izaziva pozornost u Hollywoodu

Tom Cruise i Val Kilmer

 Profimedia

Slavni glumac Tom Cruise kaže da je njegov ponovni susret s kolegom Valom Kilmerom povodom kino hita "Top Gun: Maverick" bio "vrlo dirljiv".

People piše da je tijekom Cruiseovog gostovanja kod Jimmyja Kimmela prošlog petka, 60-godišnji Cruise ispričao voditelju priču o emocijama koje su ga preplavile pri ponovno radu sa Kilmerom.

- Samo želim reći da je to bilo prilično emotivno. Poznajem Vala desetljećima, a on je tako moćan glumac da je odmah ponovno postao i utjelovio tog lika čim se vratio - opisao je Cruise.

- Kada ga pogledate, vidite samo poznatog Icemana - dodao je Cruise o Kilmerovom povratku u "Top Gun: Maverick", u kojem Cruiseov lik Pete "Maverick" Mitchell traži od Kilmerovog admirala Toma "Icemana" Kazanskog savjet o tome kako se nositi sa strogo čuvanom tajnom, odnosno, misijom visokog rizika.

image
Abc/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Nakon što ga je Kimmel pitao je li plakao dok je snimao scenu, Cruise je odgovorio potvrdno i dodao da je bio vrlo emotivan.

- On je tako briljantan glumac, volim njegov rad - otvoreno je ispričao Tom Cruise.

Inače, Cruise je za People prošlog svibnja rekao da se osjećao "posebno" zbog toga što ponovno glumi s Kilmerom u nastavku.

- Uvijek sam se divio njegovom radu, njegovom talentu, rekao je tada, dodavši da mu je ponovno okupljanje bilo od velikog značaja. Za Kilmera, ponovno postati Iceman bilo je "kao ponovno ujedinjenje s davno izgubljenim prijateljem". Čak i nakon više od 30 godina, kako tvrdi Kilmer, "likovi nikad zapravo ne nestanu, već oni žive, zamrznuti".

image
Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Film je zaradio blizu 1,5 milijardi dolara na globalnim kino blagajnama, a još uvijek izaziva pozornost u Hollywoodu iako je pušten u kino distribuciju prošlog svibnja. Videozapis s ručka nominiranih za Oscara prikazuje Stevena Spielberga kako govori Cruiseu da je filmom "spasio dupe Hollywoodu".

image

Val Kilmer i Tom Cruise u originalnom Top Gunu

Publicity Still/United Archives/Profimedia

Redatelj je dodao da je Cruise "možda u potpunosti spasio kino distribuciju" s dugo očekivanim nastavkom hita iz 1986. godine.

- Ozbiljno, Top Gun: Maverick možda je spasio cijelu industriju - rekao je Spielberg Cruiseu u videu koji je originalno objavio dokumentarist Kartiki Gonsalves na Instagramu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:54