LIJEPA NATALIJA

Tko je tajanstvena žena Nikole Jokića? Ludo se vole, a zbog nje je skoro ostavio košarku i učio ju je - varati

Jokić i Natalija vjenčali su se u rodnom Somboru u Srbiji, 24. listopada 2020. godine, a imaju kćer Ognjenu

Natalija i Nikola Jokić

 Instagram/Natalija Jokić

Srpski košarkaš Nikola Jokić vodio je Denver Nuggetse do prvog naslova u NBA ligi sa svojom najvećom podrškom uz sebe, suprugom Natalijom.

Srpska superzvijezda, koja je proglašena najboljim igračem finala u lipnju 2023., podijelila je slatki trenutak nakon utakmice s 40 centimetara nižom suprugom i njihovom jednogodišnjom kćeri Ognjenom.

Obitelj se fotografirala i s peharima, koje je Ognjena razigrano koristila kao bubnjeve i lupkala po vrhu svakog trofeja.

Jokić je obiteljski čovjek

Peterostruki sudionik All-Star utakmice, NBA prvak, dovsturki MVP sezone i MVP finala nosi vjenčani prsten na vezicama svojih košarkaških tenisica na svakoj utakmici. 28-godišnji srpski centar rekao je da je ukrao ideju od bivšeg suigrača u rodnoj Srbiji i da to radi kako bi zadržao svoju obitelj blizu dok je na terenu, prenosi NY Post.

Iako se Jokić drži povučeno izvan terena, Natalija često dijeli obiteljske fotografije na svom Instagram profilu, na kojem ima više od 29.000 pratitelja. Ona je njegova ljubav još iz srednjoškolskih dana.

Par obično provodi međusezonu u svom rodnom gradu Somboru u Srbiji, piše The Denver Post, koji navodi da Jokić jako drži do svog privatnog života te svaki slobodni trenutak nastoji provesti kod kuće.

Zanimljivo je da, kad je Jokić osvojio svoju drugu uzastopnu nagradu za najboljeg igrača u svibnju 2022., trener Denvera Michael Malone, Tim Connelly i dio osoblja iznenadili su Jokića i predali mu trofej u Somboru.

Tim Brass je uz Natalijinu pomoć priredio iznenađenje, a Jokić je preuzeo nagradu iz konjušnice u Somboru.

Tko je supruga Nikole Jokića?

Natalija Jokić nakon srednje škole otišla je studirati izvan Srbije, a Nikola je zbog toga čak razmišljao da napusti košarku. Otišla je igrati odbojku na Seminole State Collegeu u Oklahomi 2013., a Jokić je tada još igrao košarku u Srbiji.

Kad je 2015. Jokić potpisao za Denver, ona je odustala od svoje odbojkaške karijere i preselila se s njim, a studij je nastavila na Sveučilištu Metropolitan State u Denveru. Diplomirala je psihologiju 2018.

Zanimljivo je da je par 2017. živio s dva Jokićeva starija brata, Nemanjom i Strahinjom, u trosobnom stanu u Denveru, piše Bleacher Report. Otkriveno je i da je na jednom obiteljskom okupljanju Nikola učio Nataliju kako - varati. Igrali su karte, a on ju je ‘podučavao‘ jer njegova braća ‘varaju svaki put‘.

Natalija ponekad prati Jokića na utakmicama.

“All-star mog srca”, napisala je na Instagramu 2019.

Vjenčanje

Jokić i Natalija vjenčali su se u rodnom Somboru u Srbiji, 24. listopada 2020. godine. Vjenčanje je prvotno bilo zakazano za lipanj 2020., ali je odgođeno nakon što je NBA premjestila sezonu na Floridu tijekom pandemije covida-19.

Srednjoškolske ljubavi, koje su se upoznale u rodnom gradu, zaručile su se u siječnju 2020. godine.

“Mislim da svi mi koji imamo ženu i djecu trebamo biti sretni s osobama koje imamo pored sebe”, rekao je Jokić za srpsku Arena TV u siječnju 2023.

“Kad imate normalan život, to vas podiže i samo vam pomaže", objasnio je.

Ima li Nikola Jokić djece?

Jokić i Natalija u rujnu 2021. dobili su djevojčicu Ognjenu. U siječnju 2022. Natalija je na Instagramu podijelila fotografiju s nečega što je izgledalo kao baby shower i napisala: “Hvala ti, 2021., moj si favorit do sada."

Natalija i Ognjena redovno dolaze na Jokićeve utakmice. Nakon što je Denver pobijedio Phoenix Sunse u svibnju 2023. godine, kamere su uhvatile Jokića i njegovu kćer kako dijele slatki trenutak.

Činilo se da Ognjena, koja je bila na tribinama s mamom i nosila tatin dres s brojem 15, te napravila gestu prstićima koju je ponovio i njezin tata na terenu.

Planovi za budućnost?

Jokić je u jednom intervjuu iz 2017. izjavio da kad jednom ode u košarkašku mirovinu, želi se vratiti živjeti u rodni Sombor.

"Nakon što završim karijeru, vratit ću se tamo", rekao je tada. “Tamo se živi polako, ne događa se puno toga, ali imate sve. Lijepa je priroda i možete mirno živjeti izvan grada. Volim mjesta na kojima mogu voziti automobil bez navigacije. Volim reći da je svugdje lijepo, ali doma je najljepše", rekao je tada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:09