ZGODNI OVIE

Tko je seksi Britanac koji igra protiv Hrvatske: Košarku ostavio zbog ‘Love Islanda‘, njegova zakucavanja žene prate bez daha

Soko je bio jedan od ponajboljih europskih košarkaša kada je odlučio pauzirati karijeru i sudjelovati u reality showu ‘Love Island‘

Ovie Soko

 Instagram/Ovie Soko

Hrvatska košarkaška reprezentacija danas igra drugu utakmicu Eurobasketa protiv reprezentacije Velike Britanije, a mnogim ljubiteljicama ovog sporta sigurno je za oko zapeo atraktivni Britanac Ovie Soko.

Pauzirao košarkašku karijeru zbog ‘Love Islanda‘

Soko je bio jedan od ponajboljih europskih košarkaša kada je odlučio pauzirati karijeru i sudjelovati u reality showu ‘Love Island‘ 2019. godine. Kada je tu ideju priopćio svome agentu, dobio je grub, ali ne i neočekivan odgovor.

"Bit ću jako iskren. Rekao sam svome agentu da planiram sudjelovati u reality showu ‘Love Island‘, i iako ga obožavam, njegova je prva reakcija bila: ‘Ovie, ti si lud‘", ispričao je jednom prilikom popularni košarkaš.

Doduše, njegov španjolski agent nije imao pojma koliko je taj show popularan. Ali ono što je znao jest to da je Ovie, koji je tada imao 28 godina, bio na vrhuncu svoje profesionalne košarkaške karijere. Stoga je napuštanje sportske karijere zbog angažmana u reality showu bilo vrlo riskantno.

"Da, bio je to rizik. Sportaši, pogotovo oni koji imaju priliku pristojno živjeti kao sportaši, ne idu u takve emisije. Oni drže svoj privatni život vrlo privatnim. Kada ste u medijima, medijski ste istrenirani za određenu vrstu ponašanja. To nije nešto što ljudi inače rade", rekao je košarkaš.

Soko je ipak otišao, njegov agent je čekao, a kad je izašao iz reality showa, dočekale su ga horde paparazza. Nakon toga, njegov život više nikada nije bio isti kao prije.

Otvorile su mu se brojne prilike

"Jako sam zahvalan zbog prilika koje su se pojavile”, rekao je Ovie na predstavljanju svoje nove kolekcije odjeće Everlast.

“Čak i na ovoj suradnji, koja je na neki način spojila oba svijeta. To je nešto što nitko nije mogao predvidjeti da će proizaći iz ovoga. Ovo je prava privilegija", dodao je.

Manje od godinu dana nakon njegova boravka u ‘Love Islandu‘, njegova košarkaška karijera bila je na raskrižju. Izašao je iz popularnog showa s više od milijun pratitelja na Instagramu, novostečenom medijskom pozornošću i nizom uzbudljivih prilika koje su mu se otvorile kao slavnoj osobi, a ne kao sportašu.

"Mislim da je nakon izlaska iz vile očito trebalo donijeti veliku odluku", rekao je Soko, koji je tu svoju dilemu dokumentirao i u BBC-evoj emisiji ‘Ovie: Život nakon reality TV-a‘. Na kraju je ipak zaključio da mu je košarka previše važna da bi od nje odustao, unatoč prilikama koje su možda čekale negdje drugdje.

"Moj menadžment je bio nevjerojatan. Znali su koliko mi je košarka važna i uvijek su me podržavali u tome da radim ono što volim. Uvijek su mi pokušavali predstaviti stvari koje se poklapaju s mojom karijerom košarkaša. Nakon što sam izišao iz ‘Love Islanda‘, proveo sam godinu dana igrajući kod kuće kako bih mogao osjetiti tu novu stranu svog života koja se pojavila. Ali onda sam zajedno sa svojom obitelji, menadžmentom i bliskim ljudima donio odluku da se i dalje želim natjecati diljem Europe. Imam priliku igrati profesionalnu košarku i znam da to neću moći raditi zauvijek", rekao je Soko.

Uspješni košarkaš na kraju je završio na trećem mjestu uz manekenku Indiju Reynolds u ‘Love Islandu‘, a rekao je da se ‘ne kaje‘ zbog ulaska u show te da je i tamo uvijek ‘bio svoj‘.

Ljubavni život

"Ako ste netko tko se voli opustiti, budite takvi. Ako niste takvi, nemojte biti takvi. Ako ste vatreni, budite takvi. Ne mislim da je ključ u izmišljanju taktike. Javnost to lako može prozreti, do sad su vidjeli dovoljno sezona i kandidata. Mislim da s laganjem nećete daleko dospjeti", komentirao je sudjelovanje u reality showu.

Na radost brojnih ljubiteljica košarke, čini se da Soko nema djevojku te da je slobodan. Zanimljivo je i da nikada nisu kružile glasine o njegovu ljubavnom životu te ga britanski mediji nikada nisu ulovili s nekim ‘sumnjivim‘. Tijekom sudjelovanja u ‘Love Islandu‘, Ovieja se povezivalo s Indijom Reynolds, no samo četiri mjeseca nakon što su napustili show, prekinuli su. Spominjale su se i prevare, no oni su na kraju odlučili prijateljski se razići. Danas više nisu u kontaktu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 16:54