SHIVON ZILIS

Tko je novopečena majka blizanaca Elona Muska: Bila je golmanica, zanima je umjetna inteligencija i ima velike planove

Iako su imena i spolovi blizanaca još uvijek tajni, ovo je nekoliko stvari koje treba znati o njihovoj majci

Shivon Zilis i Elon Musk

 Shivonzilis.com/afp

Suosnivač Tesle Elon Musk, poželio je dobrodošlicu tajnim blizancima s 36-godišnjom Shivon Zilis, jednom od njegovih glavnih rukovoditelja u Neuralinku, u studenom 2021., prema Insideru.

image

Elon Musk na Met Gali 2022.

Angela Weiss/Afp

U travnju sljedeće godine, roditelji su zatražili da se nadimci novorođenčadi promijene tako da ‘imaju očevo prezime i sadrže majčino prezime kao dio srednjega imena‘, prema sudskim dokumentima do kojih je došla web stranica.

Zahtjev je navodno odobren sljedeći mjesec.

Poslovni magnat, 51-godišnji Musk, dobio je djevojčicu po imenu Exa Dark Sideræl putem surogat majke sa svojom djevojkom, glazbenicom Grimes, čije je pravo ime Claire Boucher, u prosincu 2021., mjesec dana prije dolaska navodnih blizanaca. Musk i Grimes koji također dijele sina X AE A-XII, razišli su se ubrzo nakon rođenja drugoga djeteta.

Slavni poduzetnik također je i otac blizanaca Griffina i Vivian te trojki Kai, Saxon i Damian s bivšom suprugom Justine Musk.

Najstarije dijete bivšega para, Nevada, umrlo je u 10. tjednu od sindroma iznenade dojenačke smrti 2002.

Iako su imena i spolovi blizanaca još uvijek tajni, ovo je pet stvari koje treba znati o njihovoj majci.

image

Shivon Zilis

www.shivonzilis.com

Shivon Zilis rođena je u Kanadi, pohađala je sveučilište Yale, igrajući golmana u školskom hokejaškom timu. Živjela je u San Franciscu prije nego što se preselila u Austin u Texasu.

Njen Instagram račun s više od 10 tisuća pratitelja bio je privatan prije nego što je izbrisan, nakon što je vijest o blizancima izašla u javnost.

Zilis ima preko 70 tisuća pratitelja na Twitteru, a njen najnoviji tweet istaknuo je odlomak iz knjige znanstvene fantastike.

Nakon što je diplomirala na sveučilištu Yale, radila je u IBM-u, a kasnije je postala jedna od osnivača Bloomberg Bete, provjeravajući startupe za strojno učenje.

image

Shivon Zilis i kanadski premijer Justin Trudeau 2017.

Nathan Denette/Pa Images/Profimedia

S vremenom je prešla u Neuralink, radeći kao direktorica projekta u uredu glavnog izvršnog direktora. Prema njenom LinkedIn profilu, trenutno je direktorica operacije i posebnih projekata u tvrtki, čiji je Musk osnivač od 2016.

Pridružila se OpenAl-u, organizaciji koju je Musk osnovao, kao savjetnica, a kasnije je postala članica uprave 2016. Musk je napustio upravu 2018. godine.

Zilis je radila na više Al projekata za Muskovu tvrtku Tesla, od dizajna autopilota do dizajna čipa.

Prema biografiji na svom Twitter profilu, Zilis je zainteresirana za ‘umjetnu inteligenciju, biološku inteligenciju te sve što postoji između i izvan toga‘.

Godine 2021. podijelila je svoje planove za ‘razvijanje umjetne inteligencije u svijetu na najbolji mogući način‘ dok je govorila na kanadskoj preddiplomskoj konferenciji.

- Ako razmislite o tome, svaka pojedinačna komponenta vaše stvarnosti, sve što ste ikada dotaknuli, bilo koje sjećanje koje ste ikada imali, sve što ste ikada osjetili, sve su to samo signali koji emaniraju iz vašeg mozga i tako kada govorimo o stvaranju platforme za izravno sučeljavanje s mozgom, imate potencijal jednostavno modulirati doslovno sve, rekla je tada Zilis.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. rujan 2024 20:16