INSTAGRAM MODEL

Tko je modna ikona 50+ koja mami uzdahe? Nitko joj ne bi dao toliko godina, a izgledom posramljuje i puno mlađe

Kada se pridružila Instagramu 2015. godine, nije namjeravala postati influencerica

Grece Ghanem

 Screenshot/instagram/

Ako ste slučajno barem malo proučavali modu i trendove putem društvenih medija, vjerojatno ste se već susreli s ovom damom: žena sijede kose koja posjećuje moderne lokalitete, od pločnika New Yorka do plaža Kajmanskog otočja, u naizgled beskrajnom nizu besprijekornih modnih kombinacija, a uz to još i mladolikog izgleda.

Ova elegantna žena, čija je siva bob frizura i eklektična garderoba osvanula na početnim stranicma Instagrama diljem svijeta, je Grece Ghanem, 59-godišnja mikrobiologinja koja je postala modna influencerica s nevjerojatnih 1,5 milijuna pratitelja, a sada je oduševila fotografijom u kupaćem kostimu.

- S obzirom na to da ste u ranim šezdesetima, izgledate vrlo dobro - stoji u prvom komentaru ispod objave, na koji je Ghanem odgovorila i podsjetila da su "godine samo broj".

Ghanem je stekla zvanje magistra mikrobiologije u rodnom Libanonu, gdje je najprije radila kao bolnički laboratorijski tehničar. Naime, 2005. su se ona i njezina kći Cheyenne preselile u Montreal, gdje je Ghanem počela raditi kao osobna trenerica.

Kada se Ghanem pridružila Instagramu 2015., nije namjeravala postati influencerica. Potaknuta svojom kćeri, koja joj je dopustila da gleda fotografije odjeće na njenom Instagram računu, Ghanem je počela objavljivati ​​fotografije svojih odjevnih kombinacija iz zabave.

- Počelo je kao hobi... Uvijek bismo snimale "modne" fotografije dok smo putovale - rekla je za britanski Vogue 2021. godine.

- Odlučili smo da ćemo, ako ćemo dijeliti fotografije, to učiniti sa svrhom - objasnila je Ghanem.

Vice ju je 2017. predstavio u kratkom videu pod naslovom "Upoznali smo Instagram model koji je počeo u pedesetima", a samo nekoliko tjedana kasnije pojavila se na modnom blogu Advanced Style. Broj pratitelja je brzo počeo rasti, a internet je bio očaran njezinom stilskom subverzijom onoga što često očekujemo od malo starijih žena.

- Čvrsto vjerujem da bi žene trebale ostati primijećene bez obzira na godine i imati slobodu oblačiti se kako žele - izjavila je povodom jednog intervjua ova žena na pragu šezdesete koja Ghanem je surađivala s brendovima kao što su By Terry, Missoma, Club Monaco i Mango.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:52