ISPOVIJEST PARIS HILTON

‘Tjerali su me da pijem nepoznate tablete, gledali dok sam se tuširala i golu slali u samicu‘

Hilton rekla je da ju je zlostavljanje koje je pretrpjela kao 17-godišnjakinja toliko traumatiziralo da je godinama imala noćne more
Paris Hilton
 Xavier Collin/image Press Agency/nurphoto/afp

Poslovna žena i medijska ličnost Paris Hilton (39) u ponedjeljak je tijekom svjedočenja pred Senatom američke savezne države Utah rekla da je tijekom školovanja u internatu Provo Canyon bila žrtva zlostavljanja, piše Associated Press.

Hilton je kao 17-godišnjakinja u spomenutoj školi provela 11 mjeseci. Bivša zvijezda reality emisije "Jednostavan život" rekla je da ju je osoblje internata psihički i fizički zlostavljalo, tjeralo da pije nepoznate tablete, gledalo dok se tuširala te slalo golu u samicu.

Hilton je o zlostavljanju govorila i u dokumentarnom filmu "This is Paris" koji je objavljen prošle jeseni.

Hilton je pred Senatom države Utah svjedočila u sklopu kampanje da se izglasa prijedlog zakona kojim bi se federalnu državu obvezalo da temeljitije provjerava rad ustanova za brigu o mladima, a te ustanove da dokumentiraju korištenje remenja za sputavanje štićenika.

Prijedlog zakona izglasan je jednoglasno nakon svjedočenja Hilton i još nekoliko žrtava.

"Još uvijek me straši pričati o tome", rekla je Hilton pred Senatom. "No ne mogu mirne duše spavati kada znam da postoje djeca koja trpe ista zlostavljanja koja sam prošla ja, a ne biste ni vi."

Hilton je rekla da ju je zlostavljanje koje je pretrpjela toliko traumatiziralo da je godinama imala noćne more te da ju je mučila nesanica.

Internat Provo Canyon promijenio je vlasnika 2000. godine i nije htio komentirati događaje koji su se zbili prije promjene vlasništva.

O zlostavljanju u internatu progovorili su i kći pjevača Michaela Jacksona Paris Jackson te slavna umjetnica tetoviranja Kat Von D (pravo ime joj je Katherine Von Drachenberg).

Hilton je tijekom svjedočenja pozvala predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Joea Bidena i Kongres da poduzmu adekvatne korake, a najavila je i da će tužbu protiv internata podnijeti na federalnom sudu.

"Ovo je samo prvi korak", rekla je Hilton. "Ovaj će zakon pomoći mnogima, ali ostaje još puno posla i neću prestati dok se ne dogodi promjena."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 21:05