VRUĆI ISKAZI

Teške optužbe u sudskom okršaju supruga nogometaša, spominjao se i ‘minijaturni penis‘ pop pjevača: ‘Nikad manji...‘

Nakon uvodnih riječi oba pravna tima, Vardy je sjela na klupu za svjedoke i suočila se s pitanjima odvjetnika koji zastupa Coleen Rooney

Coleen Rooney i Rebekah Vardy

 Profimedia

Dvije godine nakon izbijanja skandala, u Londonu je počelo suđenje Coleen Rooney i Rebekah Vardy, suprugama poznatih engleskih nogometaša Waynea Rooneyja i Jamiea Vardyja, koje su britanski mediji prozvali "Wagatha Christie".

Lažne priče na Instagramu, optužbe za curenje vijesti medijima, optužbe za klevetu... okosnica su slučaja koji su britanski mediji prozvali suđenjem desetljeća.

Slučaj izaziva toliki interes u Velikoj Britaniji da ima svoj nadimak: "Wagatha Christie" - "Wags at war", WAG - Žene i djevojke je akronim koji se koristi za družice poznatih sportaša.

Rebekah Vardy, supruga napadača Leicester Cityja Jamieja Vardyja, tuži Coleen Rooney za klevetu nakon što je javno optužena za davanje lažnih priča medijima 2019. godine. Suđenje je u tijeku, a među onima koji su navedeni na popisu svjedoka je i bivši engleski nogometaš Wayne Rooney.

image

Wayne Rooney

Niklas Halle‘n/AFP

Nakon uvodnih riječi oba pravna tima, Vardy je sjela na klupu za svjedoke i suočila se s pitanjima odvjetnika Davida Sherbornea koji zastupa Coleen Rooney. Na sudu je rekla da se slaže da je "pogrešno" i "uznemirujuće" da netko potajno prenosi tuđe privatne informacije i rekla: "Nikome nisam ništa pustila u javnost."

Na pitanje poštuje li privatnost drugih ljudi, Vardy je odgovorila: "Da, poštujem." Odvjetnik se tada osvrnuo na intervju koji je dala za News of the World 2004. godine, u kojem je otkrila detalje o navodnom seksualnom odnosu s pop zvijezdom Peterom Andreom.

Odvjetnik je pročitao odlomke iz članka u kojem tvrdi da je Andre izdržao tijekom njihova spolnog čina 'samo pet minuta' te je navela da ima 'najmanju 'opremu' koju je ikada vidjela', kao i to da je izgledao kao 'minijaturna kobasica'.

image

Rebekah Vardy

Justin Ng/Avalon/Profimedia

Odvjetnik je zatim upitao Vardy je li davanje ovog intervjua također izražavanje 'poštovanja' prema Andreu. "Bivši me suprug natjerao da to učinim. To je nešto zbog čega duboko žalim... Nije lijepo to pročitati i razumijem zašto to sada koristite. Ovo je baš prljavo, ali i je i tim gospođe Rooney također iznosio prljavštine o meni", odgovorila je Vardy i dodala da su 'tadašnje okolnosti bile drugačije.'

Kasnije je izjavila da Andrea nije pitala za dopuštenje niti mu je rekla što je napravila. Odvjetnik ju je tada upitao je li se osjećala snažno zbog objavljivanja informacije o njegovoj muškosti, a ona mu je odgovorila da je to 'bilo nešto što je bila prisiljena reći.'

Također je objasnila da je bila na odmoru u Dubaiju 2019. kada je vidjela Coleenin post na Instagramu u kojem je optužuje za curenje lažnih priča.

image

Coleen Rooney

Justin Ng/Avalon/Profimedia

"Osjećala sam se krajnje paranoično i imala sam osjećaj kao da me svi gledaju u beach clubu u kojem sam se nalazila. Mislila sam da ću se onesvijestiti i Jamie je tada odlučio da odmah moramo otići. Ne sjećam se u potpunosti povratka u hotel jer sam gotovo hiperventilirala. Znala sam da nisam učinila ništa loše. Nisam pustila te priče, a nisam ni znala što će procuriti u javnost", ispričala je Rebekah, koja je tada bila u sedmom mjesecu trudnoće.

"Tada su mi se počeli javljati bolovi u trbuhu po povratku u hotel. Bili su to bolovi tipa kontrakcija i uspaničila sam se da mi je beba u opasnosti. Natjerala sam samu sebe da se smirim i pokušala sam jasno razmišljati. Prvo sam nazvala svoju najstariju kćer koja je bila u školi. Ona je tada imala 13 godina, a djeca te dobi mogu biti jako okrutna jedni prema drugima. Morala sam upoznati školu sa situacijom kako bi je pokušali zaštititi od maltretiranja druge djece. Sve do čega mi je u tom trenutku bilo stalo je bila zaštita moje djece. Znala sam da je sigurno došlo do pogreške", rekla je Rebekah i dodala da "nije mogla vjerovati da je Coleen nije nazvala prije nego što ju je tako javno optužila", prenosi Daily Mail.

Procjenjuje da bi pravni troškovi za svaku stranu mogli iznositi oko milijun funta, a da će pobjednica vratiti samo oko 70 % troškova.

"Suđenje nema smisla niti za jednu od njih, čak će i pobjednica izaći s ogromnim gubitkom," navode mediji.

Wayne Rooney (36) je vodeći strijelac engleske reprezentacije i Manchester Uniteda svih vremena, a trenutačno je menadžer Derby Countyja, dok je Vardy (35) u sezoni 2015/16. predvodio Leicester City do senzacionalnog naslova engleskog prvaka.

Vardy je u dresu engleske vrste debitirao u svibnju 2015. u susretu protiv Irske ušavši u igru kao zamjena za Rooneya.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 02:33