MUKE S REPUTACIJOM

Tek što je izišao iz zatvora Cosby se vraća komediji i piše knjigu: ‘U moj klub nije dobrodošao!‘

‘Što se tiče njegove fizičke pojave, on je sjajan. Što se tiče psihičkog stanja, i tu je sjajan. Osjećaji i humor, ista stvar‘
Bill Cosby
 Rickkaufman/london Entertainment/Shutterstock Editorial/Profimedia

Bill Cosby neće se umiroviti iako su mu 83 godine, nije dobrog zdravlja i reputacija mu je zauvijek uništena.

Od puštanja na slobodu nekad obožavanog komičara koji je u zatvoru proveo više od dvije godine, prošlo je tek desetak dana, a onda je na čuđenje mnogih, njegov zastupnik Andrew Wyatt izjavio Los Angeles Timesu kako Cosby planira ponovno nastupati.

Štoviše, planovi su mu vrlo ambiciozni, uzevši sve u obzir i nerealni, jer želi održati povratničku turneju u Velikoj Britaniji, Kanadi i SAD-u. Showove koje bi Cosby imao, Wyatt opisuje kao povratak starom načinu pripovijedanja priče, dakle vintage komediji, a glumca kao "živopisnog i punog snage, snažnijeg no što je ikada bio".

image
Rickkaufman/london Entertainment/Shutterstock Editorial/Profimedia

- Što se tiče njegove fizičke pojave, on je sjajan. Što se tiče psihičkog stanja, i tu je sjajan. Osjećaji i humor, ista stvar - kazao je Wyatt dodajući kako će Cosby showovi sadržavati zapažanja iz njegova života, a uključivat će čak i tematiku ljudskih prava kao dio njegova doprinosa kaznenom pravosuđu i reformi zatvorskog sustava.

Zvuči poput ironije nakon svih mučnih ispovjedi žena koje i dan danas tvrde da ih je Cosby seksualno zlostavljao, a uostalom Vrhovni sud Pennsylvanije ukinuo mu je osuđujuću presudu - zbog proceduralne greške. Tužio je i 33 žene koje su javno izjavile da su žrtve njegova predatorstva, no one mu sada uzvraćaju udarac - odvjetnica za ženska prava Gloria Allred koja ih zastupa obećala je da će protiv njega pokrenuti građansku parnicu nakon puštanja iz zatvora.

image
Dominick Reuter

Cosbyjev tim u kojem su i pravnici, još uvijek pak razrađuje kako pristupiti publici, promotorima i medijima koji, kako kaž,u potiču mržnju jer se namjerava i taj dio obraditi u Cosbyjevim nastupima uživo. A Cosby ne staje tu sa svojim planovima, naime pisac Frederick Williams već piše knjigu u kojoj će Cosby i Wyatt iznijeti glumčeva sudska i zatvorska iskustva.

Međutim, nitko vlasnike klubova, bio Cosby kriv ili ne, ne može natjerati da ga angažiraju. A neki su već otvoreno rekli kako kod njih nije dobrodošao. Tako Cosby neće moći ući u legendarni njujorški stand up klub. Naime, vlasnik Comedy Cellar u Greenwich Villageu, Noam Dworman koji je ugostio zvijezde poput Jerry Seinfelda, Robin Williamsa i Chrisa Rocka neće dopustiti osramoćenom komičaru nastupe, piše The Post on Sunday.

image
Brendan Smialowski

Premda je, primjerice, dozvolio Azizu Ansariju i Louisu C.K. izlazak na njegovu pozornicu 2018. nakon što su obojica iza sebe imali skandale zbog seksualnih krimena. No ovo mu je previše i medijima je izjavio kako neće angažirati Cosbyja jer publika Cellara ne bi to podržala.

- Uspoređivati Cosbyja i ono što su navodno Aziz Ansari i Louis C.K. navodno učinili je apsurdno. Uostalom njih dvojica nikada nisu bili optuženi za nikakav zločin. Upravo zato smatram da su takve komparacije smiješne - kazao je Dworman koji je inače nakon što je dozvolio Louis C.K.-u da nastupa dobivao prijetnje smrću.

- To je tek jedan vlasnik kluba, a prema riječima kralja R&B-a Bobbyja Browna "njegovo je pravo raditi ono što želi" - uzvratio je Wyatt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 06:34