APSTINENCIJA

‘Tek kada sam prihvatio izazov, shvatio sam da imam problem s alkoholom. Jako sam se uplašio...‘

Britanski glumac sada već godinu i pol ne pije i kaže osjeća se sjajno, bolje spava i nosi se s problemima

Tom Holland

 Clay Enos/

Kada se pokušao obvezati da će mjesec dana biti bez pića, glumac Tom Holland shvatio je kako je definitivno ovisan o alkoholu.

"Mogao sam misliti samo na piće. To je sve o čemu sam mogao razmišljati", otkrio je Holland tijekom epizode podcasta Jaya Shettya "On Purpose" objavljene u nedjelju. Glumac je prvotno odlučio apstinirati u siječnju 2022. kako bi sudjelovao u popularnom "suhom siječnju", trendu u kojem se ljudi obvezuju da neće konzumirati alkohol mjesec dana nakon blagdanske sezone uglavnom pune pića. Međutim, zvijezda filma "Spider-Man: No Way Home" brzo je shvatio da se događa nešto više kada je prestao piti.

"Budio sam se razmišljajući o tome. Provjeravao sam sat... i to me stvarno uplašilo. Pomislio sam možda ima nešto u tome. Pa sam se nekako odlučio kazniti i reći, odradit ću i veljaču. Odradit ću dva mjeseca bez pića", rekao je 27-godišnji britanski glumac.

image

Zendaya i Tom Holland

Goffphotos.com/Goff Photos/Profimedia/Goffphotos.com/Goff Photos/Profimedia

Holland koji je u vezi sa zvijezdom serije "Euphoria" Zendayom, rekao je da se stvarno mučio i nakon što je dva mjeseca bio "čist", što ga je prepalo da možda ima problem s alkoholom. Tada je glumac odlučio biti šest mjeseci bez pića i izdržati do svog rođendana 1. lipnja. No, kada se datum konačno približio, nakon pola godine bez alkohola prepoznao je pozitivan pomak u svom životu.

"Mogao sam bolje spavati. Mogao sam se bolje nositi s problemima, stvarima koje bi pošle po zlu na setu, koje bi me inače iznervirale, mogao sam krenuti dalje. Imao sam mnogo bolju mentalnu bistrinu. Osjećao sam se zdravije, u formi. I samo sam sebi rekao: Zašto sam toliko rob pića? Zašto sam toliko opsjednut idejom da ga popijem?", kazao je Holland. Glumac je otkrio i da mu to nije bio prvi put da se pokuša kloniti alkohola, no sada je bilo drugačije.

"Stvarno sam radio na tome da promijenim način razmišljanja. Zaista sam se zapitao zašto pijem. A moj bi odgovor često bio da se osjećam ugodnije u društvenom okruženju", dodao je. Iza njega je danas godinu i pol dana koliko nije popio ni čašicu zbog čega je presretan. Međutim, ne pokušava drugima nametnuti svoj životni izbor.

"Kada bih nekoga mogao potaknuti da manje pije, to bi bilo sjajno. Ali ne želim držati prodike drugima da moraju prestati piti, jer nije na meni da to kažem", zaključio je Holland koji se trenutno odmara nakon snimanja "The Crowded Room".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 17:46