‘MIDNIGHTS‘

Taylor Swift objavila novi album: ‘Ovo je zbirka glazbe napisana usred noći, putovanje kroz užase i slatke snove‘

Uoči debija albuma, najavljeno je da će također izdati ‘glazbene spotove‘ za njega

Taylor Swift

 Valerie Macon/Afp

Američka pjevačica Taylor Swift vratila se popu s novim albumom ‘Midnights’, a sada je i premijerno predstavila trailer za svoj novi album. Ovo je njezin deseti po redu, a već je prethodno nagovijestila da će kroz njega podijeliti svoje osobne priče uobličene u 13 pjesama.

- Ovo je zbirka glazbe napisana usred noći, putovanje kroz užase i slatke snove, napisala je Swift.

- Podovi po kojima hodamo i demoni s kojima se suočavamo. Za sve nas koji smo se vrtjeli i okretali i odlučili ostaviti svjetiljke upaljene i krenuti u potragu nadajući se da ćemo možda, kada sat otkuca dvanaest...sresti sami sebe, dodala je.

U objavi na Instagramu, pjevačica je album nazvala ‘divljom vožnjom‘ dok je izražavala sreću što se ponovno ujedinila sa suradnikom i glazbenikom Jackom Antonoffom.

- Zajedno stvaramo glazbu gotovo cijelo desetljeće. Međutim, ovo je naš prvi album koji smo radili kao glavni suradnici. Jack i ja smo se našli u New Yorku, sami, snimajući svaku večer, ostajući budni do kasno i istražujući stara sjećanja. Album je kolaž intenziteta, uspona i padova, oseka i tokova. Život može biti mračan, zvjezdan, oblačan, zastrašujući, naelektriziran, vruć, hladan, romantičan ili usamljen. Baš kao ‘Midnights‘, rekla je.

Uoči predstavljanja albuma, najavljeno je da će Swift također izdati ‘glazbene spotove‘ za njega, gdje će ponovno surađivati sa snimateljicom Rinom Yang.

- Volim pripovijedati, pisati pjesme, raditi na videima i režirati ih. I ovo je bila stvarno zabavna prilika da ponovno radim sa snimateljicom Rinom Yang, koja je bila moja suradnica na 10-minutnom kratkom filmu ‘All Too Well‘, objasnila je.

- Željeli smo sami sebe izazvati da radimo drugačije stvari ovoga puta. Stvarno sam ponosna na ono što smo napravili i stvarno se nadam da će vam se svidjeti. Radili smo s nekim nevjerojatnim glumcima, o kojima ćete saznati više na kraju teaser trailera, zagonetno je rekla.

U traileru se pojavljuju Antonoff, Laura Dern, Alana Haim, Danielle Haim, Este Haim, Pat McGrath, Laith Ashley, Jon Early, Mary Elizabeth Ellis, Dita Von Teese i Mike Birbiglia.

U petak bi trebala objaviti videospot za pjesmu ‘Anti-Hero‘ koja je za nju, kako kaže, jedna od njenih najdražih pjesama koje je ikada napisala. Kroz pjesmu, Swift detaljno opisuje svoje nesigurnosti i osobne strahove, napominjući da može biti ‘iscrpljujuće uvijek navijati za anti-heroja‘ dok sebe opisuje kao ‘problem‘.

Kasnije je iznenadila obožavatelje otkrivši sedam dodatnih bonus pjesama, naziva ‘Midnights 3am Edition‘.

- Iznenađenje! Mislim da je ‘Midnights‘ kompletan konceptualni album, s tih 13 pjesama koje tvore potpunu sliku intenziteta tog mistificirajućeg, ludog sata. Međutim! Bilo je i drugih pjesama koje smo napisali na našem putovanju kako bismo pronašli tih magičnih 13, napisala je Swift na Twitteru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:39