SVEČANA PARADA

Svi tračevi sa slavnog balkona: Zašto je Louis vrištao, kako je Meghan otjerana, što je nosila Kraljica...

Za Harrya i Meghan ovo je prva službena svečanost u kojoj sudjeluju u zadnje dvije godine, a konačno će upoznati kćer s Kraljicom

Princ Louis

 Daniel Leal/Afp

Balkon Buckinghamske palače ponovno je središnje mjesto svih tračeva, nagađanja i seciranja najsitnijih detalja, usred velike proslave jubileja kraljice Elizabete II. koja je doživjela 70 godina vladavine na britanskom tronu.

Tko se na balkonu pojavio, a tko je protjeran? Tko je što nosio, i kome je što šaputao? Britanski tabloidi jedva su dočekali ovaj trenutak.

image

Na balkonu Buckinghamske palače stajali su, slijeva nadesno: viceadmiral Timothy Laurence, princeza Anne, jedina kraljičina kćer, Camilla i princ Charles, kraljica Elizabeta II, Kate Middleton i princ William s djecom Louisom, Charlotte i Georgeom te grofica Sophie od Wessexa, supruga princa Edwarda, kraljičinog sina.

Daniel Leal/Afp

Pojavljivanje Elizabete II. u modrom kostimu Angele Kelly u četvrtak više desetaka tisuća građana dočekalo je s oduševljenjem i klicanjem, zbog čega je ona u jednom trenutku promucala: "Nevjerojatno!".

Pola sata kasnije vratila se na balkon kako bi pratila tradicionalni prelet vojnih mlažnjaka, a tamo su joj se pridružili prijestolonasljednik, princ Charles s Camillom te najstariji unuk William sa suprugom Kate Middleton i njihovom djecom. I dok su maleni prinčevi George i Louis i princeza Charlotte promatrali svečanost s balkona, novinari su naravno odmah primijetili kako tamo nije bilo mjesta za princa Harryja, Meghan Markle i princa Andrewa. Službeno zato što nisu više aktivni članovi kraljevske obitelji, ali svi su svjesni narušenih odnosa Harryja s ostatkom familije kao i optužbi za pedofiliju protiv princa Andrewa.

image
Daniel Leal/Afp

Meghan je pak viđena kako u pozadini pokušava utišati ostalu djecu na svečanosti, Miu Tindall i Savannah Phillips.

Kraljici su se na balkonu pridružili i viceadmiral Timothy Laurence, njena kćer, princeza Anne, Camilla i princ Charles, William i Kate s djecom te Sophie, grofica od Wessexa, supruga princa Edwarda, kraljičinog sina.

image

Camilla i Kate zajedno u kočiji

Ben Stansall/Afp

Bez komentara nije prošao ni trenutak u kojem se Kate u istoj kočiji vozila s Camillom kojoj je naglo porasla popularnost otkad je službeno potvrđeno kako će Kraljicu na tronu naslijediti Charles i ona. Daleko je to od ere u kojoj je Camilla bila persona non grata jer ju je nacija krivila za raspad braka Charlesa i princeze Diane.

Iako su "protjerani" s balkona Harry i Meghan ipak popravljaju odnose s obitelji koji su pukli nakon što su odlučili odseliti u Ameriku. Ovo je naime prva službena prigoda u kojoj sudjeluju u zadnje dvije godine.

image
Aaron Chown/Afp

Tako će i u naredna četiri dana njihova djeca Archie i malena Lilibet upoznati svoje male rođake, Georgea, Charlotte i Louisa po prvi put. Lilibet je ovo prvi susret s bilo kime u Britaniji, dok je Archie zemlju napustio dok je bio star samo šest mjeseci. Malena je ime dobila po nadimku kraljice Elizabete II. a u planu je i njihov prvi susret.

Trenutak koji je pak obilježio balkonijadu u Buckinghamskoj palači dogodio se kod preleta vojnih mlažnjaka. Dok su svi zurili u nebo malenom Louisu koji je nezainteresirano kopao nos bilo je prebučno pa je odjednom pokrio uši i počeo se derati. Te fotografije obišle su svijet.

image
Matt Dunham/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:59