TRANSPLANTACIJA?

Svi pričaju o upadljivoj promjeni Harryjeva imidža. Stručnjak: ‘Bio je na estetskom zahvatu!‘

Nakon prvog ovogodišnjeg javnog pojavljivanja princa Harryja svi se pitaju što je s njegovom kosom i je li možda bio na transplantaciji

Princ Harry

 Betterup/Ferrari/Profimedia

U četvrtak, nakon prvog ovogodišnjeg javnog pojavljivanja princa Harryja, na virtualnom summitu za BetterUp, startup koji se bavi problemima mentalnog zdravlja i u kojem Harry radi kao jedan od direktora, samo je jedna tema bila na repertoaru, piše The Telegraph.

A to nije bilo ni njegovo iskreno priznanje da je doživio 'burnout' dok je obavljao kraljevske dužnosti, niti to da svaki dan mora meditirati 45 minuta, pa čak niti njegovo inzistiranje na tome da poslodavci moraju omogućiti svojim zaposlenicima "vrijeme da se usredotoče na sebe".

Jedino pitanje koje je užarilo društvene mreže bilo je što je Harry učinio sa svojom kosom.

Kako piše Telegraph, Harryjeva kosa ošišana je dopadljivo kratko i frizura mu nije više 'grmolika', kosa mu se čini tanja, pa i 'neposlušnija' nego prije.

U svakom slučaju, radi se o obratu jer je Harry do sada inzistirao na pomalo čupavoj i neuređenoj frizuri, a ova prorijeđenost predstavlja uredni kontrast bujnoj bradi.

Još prošlog rujna, kada je časopis Time vojvodu i vojvotkinju od Sussexa stavio na popis 100 najutjecajnijih osoba na svijetu, društvene mreže bile su prepune rasprava o tome počinje li se Harryjeva kosa prorjeđivati ​​poput kose njegova starijeg brata i je li čak možda bio na transplantaciji kose.

Prema Spenceru Stevensonu, osnivaču spexhair.com, internetske stranice koja se bavi edukacijom muškaraca koji se suočavaju s gubitkom kose i razmišljaju o transplantaciji, Harryjeva prošaranost na tjemenu, unatoč pojavi ćelavosti, čudna je mješavina "previše i premalo".

"Meni se čini mat i mutno, na način koji ne izgleda sasvim prirodno", kaže Stevenson, koji je pokrenuo i podcast The Bald Truth (Ćelava istina) kako bi pomogao muškarcima da prebrode gubitak kose.

"Ove vrste uzoraka slične su kao kod muškaraca koji su nedavno bili na transplantaciji kose, gdje se kosa prvo obrije, a zatim urasta. To je faza u koju muškarci koji su prošli taj tretman dođu prije nego što kosa sazrije. Ne bi me iznenadilo da za šest do osam mjeseci Harry izgleda sasvim drugačije".

Telegraph se stoga pita je li Harry možda odlučio održavati svoje dlačne folikule i može li ga itko kriviti zbog toga nakon što je odselio na brda u blizini Santa Barbare.

Za njega više nema uštogljenih britanskih odijela i krutog uspravnog držanja uspravnosti - umjesto toga, tu su sada prozračne polo majice, odjeća za teretanu, a primjetno je i opuštanje uobičajeno engleski ukočene gornje usne. Njegovu bratu, navodi Telegraph, možda je suđena kruna, a Harry nosi bejzbol kapu.

Transplantacija kose najtraženiji kozmetički zahvat u Britaniji

No, nalazi se u okruženju s najviše svijesti o važnosti imidža na svijetu, gdje su blaga podešavanja izgleda lako dostupna, pa će dio te 'površnosti', kako navodi list, sigurno nestati.

Kod muškaraca koji se odlučuju na transplantaciju kose ne radi se uvijek o taštini - britanska statistika pokazuje da su se ti tretmani povećali sa 30.000 na 80.000 u posljednjem desetljeću, a neke javne osobe, poput Jamesa Nesbitta i Jimmyja Carra, otvoreno su govorile o odluci da se prepuste tom zahvatu.

Muškarci su danas više nego ikada svjesni važnosti izgleda pa je transplantacija kose sljedeći prirodni korak kada je muškarac zabrinut zbog gubitka kose. Transplantacija kose najtraženiji je kozmetički zahvat u Velikoj Britaniji, a Google bilježi 35.000 pretraživanja mjesečno, prema statistikama objavljenima ovog tjedna.

"Moramo razbiti stigmu oko muškaraca koji se odlučuju na ovakve postupke jer inače se događa da oni ne žele govoriti o tome, što vodi nedostatku obrazovanja i pažljivom istraživanju opcija. To je kirurgija, to nije šala", kaže Stevenson te napominje da dvije trećine muškaraca koji mu dolaze po savjet, čine to zato što su im potrebni popravci nakon transplantacija.

Kako piše Telegraph, nije da bi vojvoda od Sussexa ikada trebao krenuti tim putem. Jedan od njegovih najboljih slavnih prijatelja, David Beckham, također se suočio s nagađanjima o mogućim implantatima za kosu - 2020. godine taj je celebrity fotografiran sa značajno prorijeđenom kosom, koja je kasnije izgledala sjajno i puno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:15