ZAGREB KAO BERLIN

Sve je puno njemačkih vojnika, a usred Zagreba u Dalmatinskoj ulici niknuo je i - Berlinski zid

Nastavilo se snimanje britanske serije "The Ipcress File", a radnja ove serije događa se tijekom razdoblja hladnog rata
Snimanje serije The Ipcress File u Dalmatinskoj ulici
 Damir Krajac/Cropix

Zagreb zadnjih dana sve više nalikuje Berlinu.

Naime, u centru grada, nakon Zrinjevca i Trga kralja Tomislava, nastavilo se snimanje britanske serije "The Ipcress File".

image
Damir Krajac/Cropix

Radnja ove serije događa se tijekom razdoblja hladnog rata - stoga su na Tomislavcu ranije mogli vidjeti oldtimeri, stari automobili i kamion, Arheološki muzej, navodno je - britanski konzulat, a ispred Umjetničkog paviljona bio je podignut set kafića, a jučer je pak usred Zagreba počeo nicati novi Berlinski zid, baš kao što je zid koji će grad i njegove stanovnike podijeliti na dva dijela nastao u Berinu 1961. godine.

image
Damir Krajac/Cropix

Samo što je Berlin sada postala – Dalmatinska ulica.

image
Damir Krajac/Cropix

Scenarij je zasnovan na istoimenom bestseleru Lena Deightona iz 1962. godine, napisao ga je nagrađivani scenarist John Hodge koji je među ostalim radio i "Trainspotting". Osim u Hrvatskoj, serija se snima u Engleskoj, u Liverpoolu u to produkciji Altitude Television i ITV-a.

image
Damir Krajac/Cropix

Jučer su se na setu mogli vidjeti vojnici i fino odjevena gospoda, dok je Dalmatinska zbog snimanja bila zatvorena za sav promet. Osvanule su i ploče s natpisima obrtničkih radnji na njemačkom jeziku.

image
Damir Krajac/Cropix

Glavne uloge ponijeli su poznati britanski glumci Joe Cole, Tom Hollander i Lucy Boynton koja je u Zagreb došla u pratnji dečka, oskarovca Ramija Maleka koji se u Esplanadi opušta uz pivicu dok djevojka snima seriju.

image
Rami Malek na terasi hotela Esplanade uživa u društvu djevojke Lucy Boynton.
Srdjan Vrancic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:16