UNATOČ DOKUMENTARCU

Sve glasnija šuškanja u Britaniji: ‘Harry i Meghan bit će pozvani na kraljevu krunidbu‘

Na svečanoj krunidbi 6. svibnja i Karlo i Camilla bit će okrunjeni pred stotinama gostiju u Westminsterskoj opatiji

Princ Harry, Charles i Camilla

 Geoff Pugh/Afp

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa bit će pozvani na kraljevu krunidbu unatoč tvrdnjama koje su iznijeli na račun kraljevske obitelji u Netflixovom dokumentarcu, objavili su mediji.

Harry i Meghan imat će mjesto na Karlovoj povijesnoj ceremoniji 6. svibnja ako žele prisustvovati, piše The Daily Telegraph.

Popisi gostiju za svečani obred u Westminsterskoj opatiji tek trebaju biti sastavljeni, ali izvor je novinama rekao: "Svi članovi obitelji bit će dobrodošli." Buckinghamska palača odbila je komentirati. Ali izvor je rekao o kralju: "On voli oba svoja sina." Saznalo se da Sussexi još nisu dobili pozivnicu.

Ni Buckingham ni Kensingtonska palača nisu komentirali Harryjeve navode da je princ od Walesa ostavio svog brata prestravljenog nakon što je vrištao i vikao na njega tijekom sastanka u Sandringhamu.

Harry je također tvrdio u svojoj kontroverznoj šestodijelnoj seriji da je Kensingtonska palača "lagala kako bi zaštitila mog brata".

Optužio je Karla da je lagao na napetom kriznom sastanku s kraljicom zbog Megxita u siječnju 2020.

Kaže se da je Karlo povrijeđen Harryjevim i Meghanovim kritiziranjem kraljevske obitelji, ali nije odustao od nade da će izgraditi mostove, izvijestio je list Daily Express.

Dodaje se da kralj ne želi Sussexima oduzeti njihove titule.

Na svečanoj krunidbi 6. svibnja i Karlo i Camilla bit će okrunjeni pred stotinama gostiju u Westminsterskoj opatiji.

Palača je priopćila da će ceremonija biti "ukorijenjena u dugogodišnjoj tradiciji i raskoši", ali također "odražavati ulogu monarha danas i pogled prema budućnosti".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:52