MODNI PRESJEK

Stroga pravila u Cannesu prekršio je sam šef žirija, a opravu Belle Hadid bit će teško nadmašiti

Cannes i svi njegovi crveni tepisi, počevši s onim glavnim koji vodi na stube Palais Des Festivals, nisu razočarali ni ove godine
Zvijezde u Cannesu - Carla Bruni, Spike Lee, Bella Hadid, Andie MacDowell
 Afp, Profimedia

Teško će do kraja Filmskog festivala u Cannesu bilo tko od uzvanica i uzvanika nadmašiti modni odabir modela Belle Hadid.

Ona je visoko podigla ljestvicu pojavivši se premijeri filma "Tre piani" u avangardnoj haljini iz haute couture kolekcije jesen - zima '21./'22. Daniela Roseberryja za Schiaparelli. Ta je kolekcija predstavljena prije tjedan dana u Parizu, a Bella je očito iz Cannesa, gdje je bila na otvaranju festivala, odjurila u Pariz pogledati reviju Balenciage (na kojoj su se okupile brojne zvijezde) i po senzacionalnu opravu.

image
Bella Hadid
John Macdougall

Pripijena crna haljina naglašenih ramena duboko je rezana na prsima, a njih prekriva ogrlica oblikovana tako da izgleda poput dišnih putova, bronha. Napravljena je od pozlaćenog mesinga i dodatno ukrašena kristalićima. Hadid je poznata po tome da voli odabrati uzbudljive i drukčije modne kombinacije, a o ovoj haljini zasigurno će se još dugo pričati.

image
Jessica Chastain
Valery Hache

Cannes i svi njegovi crveni tepisi, od onog glavnog koji vodi na stube Palais Des Festivals, do svih onih drugih događanja, nisu razočarali ni ove godine.

image
Jodie Turner-Smith
Christophe Simon

Iako pod vrlo strogim pandemijskim mjerama, Cannes je vratio osmijeh na lice onima koji prate modu i vole škicnuti i nadahnuti se izborom slavnih koji je poprilično jasno zacrtan, zna se što se smije, a što ne smije odjenuti i obuti.

image
Spike Lee u pink odijelu i tenisicama
Valery Hache

Jedno od tih pravila, ono o nošenju tenisica na crveni tepih, prekršio je nitko drugi do ovogodišnji šef žirija, fenomenalni američki redatelj Spike Lee. Inače poznat kao jedan od hollywoodskih muškaraca s najviše stila - u jarko ružičastom odijelu sa sakoom na dvostruko kopčanje Louisa Vuittona i podjednako kričavim sunčanim naočalama s holografskim lećama, s Nike Air Jordan's tenisicama po narudžbi i crnim šeširom.

image
Carla Bruni
John Macdougall

Modni stručnjaci nahvalili su i druge zvijezde, recimo Jessicu Chastain u Dior Haute Couture haljini, Andie MacDowell čija bujna kosa, savršeno izgleda sa sjedinama u Pradi, Carlu Bruni u haljini Hedija Slimanea, Charlotte Gainsbourg i njezinu majku Jane Birkin u odijelima Saint Laurenta, te Maggie Gyllenhaal u opravi Celine.

image
Maggie Gyllenhaal
Sipa Press/Profimedia
image
Charlotte Gainsbourg (L) i Jane Birkin (D)
Valery Hache
image
Andie MacDowell
Sipa Press/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:10