POKRENUTA ISTRAGA

STING U SREDIŠTU SKANDALA Na njegovom imanju u Italiji našli desetke ilegalnih migranata: 'Dovedeni su da ondje rade, a tretiraju ih kao robove'

 Franco Origlia / Getty Images

Slavni pjevač Sting rekao je da je ‘žalostan i uznemiren’ zbog objava da na njegovom luksuznom imanju u Italiji rade ilegalni imigranti. Posjed od 350 hektara s vinogradom, maslinikom i voćnjakom jedan je od predmeta istrage u slučaju iskorištavanja ilegalnih imigranata kao radne snage, piše Guardian.

Radnike kojima se ne odobri boravak u Italiji navodno angažira tvrtka i šalje ih na lokacije u Toskanu gdje se, između ostalih, nalazi i Stingovo imanje. Talijanski tužitelji vjeruju da imanja koja su angažirala radnike nisu bila upoznata s činjenicom da se radi o ilegalnom radu.

Ipak govori se da ilegalci žive u katastrofalnim uvjetima i da ih se tretira kao robove.

Šokirani bivši frontman grupe Police rekao je da je ‘žalostan i uznemiren' jer je saznao da je 'nezavisna kompanija angažirana na nekim našim posjedima, uključena u sporne poslove'.

- Očekujem da talijanska policija odradi svoj posao i riješi slučaj na sudu. Premda kompanija nema nikakve veze s našim poslovima, ali s obzirom da se moje ime pojavilo u naslovima talijanskih novina, moglo bi povući sa sobom bespotreban negativan publicitet na prakse u vinskoj industriji, rekao je.

Antonio Sangermano, tužitelj koji vodi slučaj, rekao je za Telegraph da je oko 30 do 40 radnika bez papira angažirano na imanju glazbene zvijezde prošle godine.

Navodno je 11 ljudi pod istragom i pod brojnim optužbama, uključujući prevaru, profitiranje od ilegalnih poslova i podnošenje lažnih financijskih zapisa.

‘Sting nije ništa znao o ovome i mislimo da nije ni bio u Italiji u to vrijeme. On nije predmet istrage. Međutim, istražujemo tko je točno zaposlio ove ljude na njegovom imanju’, rekao je Sangermano.

65-godišnji pjevač, pravog imena Gordon Sumner, vlasnik je imanja nedaleko od grada Figlina Valdarna kraj Firence već više od 16 godina. Dućan na imanju prodaje sve proizvedeno ili uzgojeno na imanju, od maslinovog ulja, preko povrća, voća i meda, do nekih mesnih proizvoda.

Jedno od njegovih crvenih vina, nazvano Sister Moon po jednoj od pjesama, proglašeno je jednim od 100 najboljih talijanskih vina prošle godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 15:45