STEFAN ĐURIĆ-RASTA

Srpski reper kojeg vole mladi Hrvati: ‘Moja kći je tek na premijeri filma doznala gdje sam nestao na četiri mjeseca‘

Autobiografski film nazvan je simbolično ‘3211‘ po broju reperove zatvorske ćelije

Rasta i Dorina Duplančić

 Extra Fm (gordan Svilar)/Extra Fm (gordan Svilar)

Srpski reper Stefan Đurić-Rasta kojeg obožavaju mladi Hrvati gostovao je u Extra Danu kod Dorine Duplančić i tom prilikom prisjetio se uloge radijskog voditelja koja mu je, kako je rekao, najljepše iskustvo i prva odskočna daska kada je mikrofon u pitanju. Jednom kada bude imao malo više vremena, vratit će se toj ljubavi, otkrio je slušateljima Extra FM-a čiji voditelj je na trenutak i postao. Nemoguće je bilo ne dotaknuti se i teme o kojoj svi pričaju. Njegovi obožavatelji ispunili su čak pet kino dvorana u Zagrebu kako bi prvi pogledali autobiografski film nazvan simbolično "3211".

- To je bio broj moje zatvorske ćelije. 11 je broj sobe, 2 je kat i 3 je krilo zatvora - objasnio je. Zbog posjedovanja marihuane, krajem 2020. godine Rasta je završio u istražnom zatvoru. Svoje iskustvo podijelio je u filmu kojim je publiku htio podsjetiti na prave životne vrijednosti.

- Kada si klinac roditelji, profesori i nastavnici su ti dosadni i to je normalno, stalno ti nešto prigovaraju i po automatizmu ih odbijaš. Ja sam ipak netko tko kod njih ima neki kredibilitet i iskoristio sam priliku da im na svom iskustvu pokažem što je prioritet i što je u životu bitno. Želim da doista shvate da je sloboda neprocjenjiva! To nije neka floskula, niti neke prazne riječi. Ne bih volio da osjete na svojoj koži, ali bih htio da shvate da je jako bitna - istaknuo je glazbenik. Kćerkica koju je dobio u braku s Anom Nikolić tek je zahvaljujući tom film dobila odgovor gdje joj se otac nalazio četiri mjeseca.

- Premijera s Tarom je bila pun pogodak, iako sam bio uplašen. Zadovoljna je i djevojkom koja je glumi, prelijepa joj je. Ona je sve to prihvatila, razumjela, ali ne voli da se to spominje. Za nju su to bili traumatični trenuci. Govorili su joj da sam u Njemačkoj, ali ona je bila svjesna da nešto nije u redu sa mnom i djeda pitala zna li nešto o meni - otkrio je. Bez obzira koliko je teško bilo, Rasta i taj period pamti samo po dobrome. Ekipi je pravio torte od ostataka doručka, čokoladu topio na radijatoru, a hladio je s vanjske strane prozora. Nije im falilo ni pjesme.

- Dosta smo pjevali. Ja sam imao tu foru da svaki dan kada napišem neku novu pjesmu, mi bismo navečer, kada prođe smjena straže, sjeli za stol, tu je uvijek bilo 12 ljudi i ja bih im otpjevao to što sam komponirao. Često bi bilo, aj još jednom, aj još jednom, deset puta bih pjevao jednu pjesmu. Tu smo se svi saživjeli s albumom koji sam ja unutra napravio, zato je meni sada zaista velika želja i jedva čekam da se zavrti na radiju taj album kako bi oni konačno mogli čuti pjesme. Zaista mi je bitno da čuju kako je to na kraju ispalo. Svaki moj album opisuje moju životnu etapu, bila ona teška ili laka, ja se ogolim kada su albumi u pitanju, moji albumi su moji dnevnici. U zatvoru sam napisao čak 30 pjesama, ne samo za sebe, kazao je Rasta. Ispričao je i kako su mu kontakt s vanjskim svijetom u to vrijeme bile fotografije i pisma.

- Tada sam prvi put bio na mjestu kada su fanovi znali gdje sam i znali adresu. Dobio sam toliki broj pisama podrške... Dobio sam jedno pismo čak iz ženskog zatvora, čuvam to i dan danas. Sva ona poslužila su mi i kao inspiracija. Imam baš pjesmu koja nosi naziv "Pismo" i mislim da je to možda i najveći hit na albumu - rekao je Rasta koji će svoj novi album izdati na svoj rođendan 16. studenog, a uskoro kreće i na američku turneju gdje će promovirati svoj film.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:41