OSEBUJNA ANALIZA

Srpski mediji: Pogledajte koliko zapravo imamo predstavnika u finalu Eurosonga! To su sve naši...

Njihov ‘formalni‘ predstavnik u finalu teško će ponoviti rezultate Marije Šerifović i Željka Jokismovića

Slovenski Joker Out

 Aaron Chown/Pa Images/Profimedia

Kako je izvjesno da njihov ovogodišnji predstavnik Luke Black i neće postići neki veći uspjeh na ovogodišnjem Eurosongu, srpski mediji vjerojatno su zato počeli nalaziti svoje favorite i među drugim natjecateljima.

"Osim srpskog predstavnika Luke Blacka i Teodore Špirić, koja predstavlja Austriju, naša zemlja svoje predstavnike ima u slovenskoj glazbenoj grupi", diči se web stranica glossy.espreso.co.rs. Sindrom je to od kojeg pati većina malih naroda, pa tako i mi, kada se traži povezanost koja seže još od pradjeda koji se iselio u Ameriku prije 100 godina i ima uspješnog potomka. No, uglavnom, naglasit će se podrijetlo, ali ne, kao u ovom slučaju, proglasiti predstavnika tuđe zemlje svojim.

image

Teya & Salena iz Austrije

Paul Ellis/Afp

Naravno, tek je dio medija u Srbiji posegnuo za takvim tezama, dok drugi, poput grand.nova.rs, pišu kako je "među članovima slovenskog benda Joker Out i Bojan Cvjetićanin, pjevač koji je porijeklom Srbin" te ističu njihove šanse koje im daju kladionice.

"Bojanu su oba roditelja iz Srbije i tečno govori naš jezik, a grupi su posljednjih tjedna drastično skočile šanse po kladionicama. Među austrijskim predstavnicama nalazi se i Srpkinja Teodora Špirić pod umetničkim imenom Teya.Teya i Salena predstavljaju se pjesmom "Who The Hell Is Edgar", koja već mjesecima kotira odlično na kladionicama. Inače, Teodora je rođena u Beču, ali je djetinjstvo provela u Kladovu, odakle su joj i roditelji", piše grand.nova.rs.

Srbija je inače imala daleko bolje rezultate od nas posljednjih desetljeća. Marija Šerifović s pjesmom "Molitva" 2007. pobijedila je na Euroviziji i dovela to natjecanje u Beograd, oko čega je napravljen veliki televizijski spektakl. Tri godine prije, dakle na Eurosongu 2004., Željko Joksimović predstavljao je Srbiju i Crnu Goru s pjesmom "Lane moje" i osvojio drugo mjesto nakon ukrajinske predstavnice Ruslane.

image

Luke Black

Sander Koning/Anp Via Afp

Srpska predstavnica Ana Đurić, poznatija po umjetničkom imenu Konstrakta, prošle je godine u Torinu sa sjajnom pjesmom "In corpore sano" i vrlo hrabrim nastupom osvojila visoko peto mjesto. Srpski mediji tada su napomenuli da je peto mjesto najbolji plasman Srbije od 2012. godine, kada je Željko Joksimović bio na trećem mjestu s pjesmom "Nije ljubav stvar".

Inače, godinu dana prije Konstrakte, srpske ljepotice Sanja Vučić, Ksenija Knežević i Ivana Nikolić, okupljene u grupi Hurricane, privukle su prilično medijske pažnje. Za razliku od hrvatske predstavnice Albine, prošle su u finale i tamo zauzele 15. mjesto s pjesmom "Loco Loco".

No, sada se Ivana Nikolić javila na Instagramu i optužila ovogodišnju predstavnicu Izraela, atraktivnu 22-godišnju Nou Kirel, da je iskopirala njene stajlinge, koji su uistinu vrlo slični. Znači, ako Izraelka pobijedi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:48