STIGLI NALAZI

Srpski mediji objavili rezultate obdukcije: Otkriveno od čega je preminuo Vidoje Ristović

Komisijskim je vještačenjem na Institutu za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Beogradu utvrđen uzrok smrti

Vidoje Ristović i Nikolina Pišek

 Neja Markicevic/cropix/Cropix

Srpski Kurir objavio je rezultate obdukcije Vidoja Ristovića. Vještačenjem na Institutu za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Beogradu utvrđeno je da je smrt supruga Nikoline Pišek nastupila 8. svibnja 2022. godine u 00:22 uslijed upale srčanog mišića, najvjerojatnije virusnog porijekla.

Toksikološkom analizom utvrđeno je da je Ristović bio teško alkoholiziran, a imao je čak 2,83 promila u krvi. Također je konzumirao i lijekove, ali u količini koja nije bila dovoljna da sama po sebi izazove smrt.

Analizama nije pronađeno prisustvo opojnih droga i drugih nedozvoljenih psihoaktivnih supstanci (kokaina, heroina, amfetamina, MDMA i drugih). Komisiju za vještačenje su činili specijalisti sudske medicine.

Šokantni prerani odlazak prekinuo je ljubavnu priču voditeljice i glumice i povjesničara umjetnosti koja traje od 2012. godine.

Kako smo ranije pisali, Vidoje i Nikolina upoznali su se u Dubrovniku, a nakon još dva susreta, jednog u Crnoj Gori i jednog u Beogradu, shvatili da između njih postoji privlačnost. U rujnu 2012. godine fotografije koje su snimili paparazzi na splavu u Beogradu, potvrdile su šuškanja da je par u vezi.

Nikolina i Vidoje su se vjenčali 2013. godine u francuskom mjestašcu Cap d'Antibes, smještenom između Cannesa i Nice. Na glamuroznom trodnevnom slavlju par je okupio stotinjak gostiju, a zajedno su dobili kćer Unu Sofiju. Ristović iz prvog braka ima kćer Mateu, a Nikolina kćer Hanu.

Vidoje Ristović, kojeg su prijatelji opisivali kao darežljivog, svjetskog čovjeka, pomalo hedonista koji ponekad ima "kratak fitilj", potječe iz dobrostojeće obitelji. Od oca Viktora koji se već desetljećima bavi trgovinom umjetninama, u Srbiji poznatog po nadimku Miša Grof, sin je naslijedio ljubav prema umjetninama i antikvitetima. A otac je, kako pišu srpski mediji, odavno osigurao mirnu financijsku budućnost obitelji.

"Naša tuga za sinom je neizmjerna, srce nam se kida! Nije primjereno ni da se drugi, a kamoli ja, bavim temama koje su toliko prizemne i sramotne u momentu kada nas je napustilo mlado i divno biće.

Moram reći da moj sin nije umro tokom odnosa. Danas su mi stigli nalazi obdukcije. Do smrti je došlo uspred respiratorne insuficijencije, koja je prouzročila popuštanje rada srčanog mišića“ - izjavio je za srpske medije Viktor Ristović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 06:37