GOVOR MRŽNJE

Srpski glumac iskreno rekao što misli o svojoj zemlji, izazvao burne reakcije, prijete mu smrću: ‘Cijeli život je povlašten...‘

Volio bih da moje kćeri žive u društvu koje nije obespravljeno, gdje institucije imaju svoju ulogu, rekao je Janketić

Marko Janketić

 Screenshot Video Nova.rs

Popularni srpski glumac Marko Janketić na meti je kritika zbog izjave u kojoj je rekao da se u Srbiji ‘nikada ništa neće promijeniti na bolje te da će svojim kćerima savjetovati da odu iz zemlje‘.

To je rekao u intervjuu u emisiji ‘PopTok‘ na portalu Nova.rs.

- Volio bih da moje kćeri žive u društvu koje nije obespravljeno, gdje institucije imaju svoju ulogu, živimo u društvu koje ne funkcionira. Nije prije 10 godina bilo bolje, da je bilo, ne bi sada bilo gore, rekao je Janketić u tom intervjuu i dodao:

- Odavde bi trebalo otići, pokupiš kofere, kupiš avionsku kartu u jednom pravcu i zapališ odavde, ovdje nikada bolje neće biti. Malo sam ljut pa ovako pričam. Netko je objavio da su glumci uhljebljeni, digla mi se kosa od Facebook aktivista. Izađite braćo na ulicu kao ovi veliki Srbi kojima su puna usta Kosova, skupite se, junaci, nemojte nas maltretirati i meni ordinirati po mozgu. Sve junaci, ogromni junaci, krste se, mole Boga, to je teror. Mi smo ovdje pod terorom. Ovo je pakao, rekao je Janketić.

Zbog te je izjave Janketić dobio čak i prijetnje smrću, a na Twitteru su ga mnogi izvrijeđali.

- Čuj njega. Cijeli život povlašten, privilegije na osnovu oca na sve strane i sada, kada neki drugi mufljuzi dobivaju više pažnje, ne valja Srbija. Kako će vas sve Srbija isprašiti i vratiti na mjesto niste svjesni. Bolje bi vam i bilo da odete, jedan je od komentara.

- Sinovi naših velikih glumaca, džukele smrdljive, još je jedan komentar na Twitteru.

- Nek se zapale ovdje, a i ti s njima. Sve kleti kvaziglumci i lezilebovići, kamo sreće da odeš da te više ne gledamo kako glumataš i prese*avaš se, napisao je jedan korisnik te društvene mreže.

Bilo je i onih koji su stali na njegovu stranu, poput redatelja Stevana Filipovića.

- Izjava je iskren sadržaj većine privatnih razgovora koje iole normalni ljudi, koji žele dobro svojoj djeci, nažalost svakodnevno vode u ovoj pseudo-državi. ‘Reakcije’ su upravo dokaz da je teza točna. Ako su u pitanju prazne prijetnje stranačkih botova, katastrofalno je što smo došli dotle da su takve stvari u ovom društvu normalizirane, i da botovi vladajuće stranke uopće postoje, financirani novcem poreznih obveznika, napisao je.

Janketića je podržao i glumački kolega Sergej Trifunović.

- Sve točno, do bola istinito. Zato i boli. Skinite se s k**ca Marku, on je samo rekao istinu. Nije njegova krivica što je Srbija takva - napisao je na Twitteru.

Na cijelu se situaciju osvrnula i njegova majka, glumica Svjetlana Knežević.

- Nažalost nije prvi put da netko iz moje obitelji bude zbog svog stava ili mišljenja napadan zbog toga, nije mi ugodno ali vodim se onom ‘psi laju, a karavani prolaze‘. Miša i ja smo se trudili da odgojimo slobodnomisleće ljude i izgleda da smo u tome uspjeli. Nikada u našoj obitelji nije bilo klimoglava i ostajemo zauvek svoji i pravdoljubivi. Marko svoj posao radi pošteno svom svojom snagom i talentom i sigurna sam da bi se njegov otac danas ponosio njime, rekla je glumica za Nova.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 00:42