HIP HOP SE VRATIO

Spektakl na poluvremenu Super Bowla: Skupi auti, senzacionalna scenografija i pet megazvijezda!

Scenografiju je osmislila Es Devlin, koja je trebala biti i kreativna direktorica nedavno otkazanih Adeleinih koncerata u Las Vegasu

Mary J. Blige, 50 Cent i Snoop Dogg 

 Frederic J. Brown/AFP

Hip-hop je u nedjelju zavladao Super Bowlom 2022. zahvaljujući Dr. Dreu, Eminemu, Snoop Doggu, Mary J. Blige i Kendricku Lamaru koji su zajedno predvodili prestižan show na poluvremenu. Legendarni glazbenici tradicionalno su ugurali što više svojih hitova u tijesan set od 12 minuta, a sudeći po reakcijama publike, odradili su odličan posao.

image

poluvrijeme Super Bowla

Charles Baus/Zuma Press/Profimedia
image

Dr. Dre i Snoop Dogg

Frederic J. Brown/Afp/Profimedia

Show je započeo nastupom repera i superproducenta Dr. Drea koji je doslovce "izašao iz poda" ispred golemog miks pulta. Nakon prvih taktova prepoznatljiva refrena megahita "The Next Epizode", kraj njega se pojavio i Snoop Dogg. Uslijedio je hit singl "California Love", kojim su reperi odali počast pokojnom kolegi 2Pacu, koji je ubijen 1996. u dobi od svega 25 godina.

Iako se šuškalo i o Shakurovu hologramu na Super Bowlu, ta ideja ipak nije realizirana, piše BBC.

Spektakularno poluvrijeme upotpunili su skupi automobili, bend uživo, energični plesači i upečatljiva scenografija koja je uključivala i vrata koja su povezivala tzv. sobe na pozornici, dajući dojam fluidnosti jer su se zvijezde mogle kretati između njih kako bi surađivale i međusobno si "uletavale" u pjesme. Sve to osmislila je scenografkinja Es Devlin, koja je trebala biti i kreativna direktorica nedavno otkazanih Adeleinih koncerata u Las Vegasu.

image

poluvrijeme Super Bowla

Charles Baus/Zuma Press/Profimedia
image

Eminem

Kevin C. Cox/Getty Images/AFP

Gost iznenađenja bio je 50 Cent, koji je na pozornici ovogodišnjeg Super Bowla doslovce visio naglavačke dok je izvodio svoj najveći hit "In Da Club".

Iako su mnogi strahovali zbog mogućih kontroverzi, jer ipak su u pitanju reperi čiji stihovi često obiluju sočnim psovkama, svi su svoje nastupe održali besprijekorno "čistima".

image

poluvrijeme Super Bowla

Steph Chambers/Getty Images/AFP

Nakon Kendricka Lamara, pozornicu je preuzela Mary J. Blige, koja je izvela "Family Affair" i "No More Drama", a uslijedio je Eminem s hitovima "Forgot About Dre" i "Lose Yourself". Reper je na kraju svojega nastupa kleknuo, referirajući se na NFL igrača Colina Kaepernicka, koji je istu stvar napravio tijekom izvođenja državne himne 2016. Njegova gesta nakon toga postala je sinonim za pokret Black Lives Matter.

Spektakl na SoFi stadionu u Los Angelesu kapaciteta 70.000 ljudi završio je hitom Snoopa i Drea "Still D.R.E.".

image

50 Cent

Rob Carr/Getty Images/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:10