BRAĆA NA RATNOJ NOZI

Šokantni detalji iz Harryjeve knjige: ‘William me zgrabio i bacio na pod, a Meghan je nazvao teškom i bezobraznom‘

Pao sam na pseću zdjelicu koja je pukla pod mojim leđima, njezini komadići zarezali su se u mene, napisao je princ o incidentu

Princ William, princ Harry i Meghan Markle

 Profimedia

Princ Harry u eksplozivnoj knjizi "Spare", koja u prodaju kreće za nekoliko dana, tvrdi kako ga je stariji brat William fizički napao tijekom svađe oko njegova braka s Meghan Markle.

Kako prenosi Sky News, princ od Walesa navodno je zgrabio brata i strgao mu ogrlicu prije nego što ga je oborio na pod. Osim toga, William je Meghan nazvao "teškom, bezobraznom i abrazivnom".

- Sve se dogodilo brzo, tako brzo. Zgrabio me, strgao mi ogrlicu i oborio me na pod. Pao sam na pseću zdjelicu koja je pukla pod mojim leđima, njezini komadići zarezali su se u mene... Ležao sam na trenutak, omamljen, a onda sam ustao i rekao mu da izađe - napisao je Harry o incidentu koji se navodno dogodio u Nottingham Cottageu još 2019. godine.

Princ također piše kako njegov brat tad nije bio racionalan - obojica su vikali jedan na drugoga i izmjenjivali uvrede, a William je, tvrdi Harry, govorio kako mu "samo pokušava pomoći".

- Jesi li ozbiljan? Pomoć? Oprosti, tako to zoveš? Pomažeš mi? - govorio je Harry u nevjerici. Prema ulomcima iz knjige do kojih je došao The Guardian, William je mlađem bratu navodno rekao i "kako Meg ne mora znati za ovo".

Harry dalje objašnjava kako nije odmah rekao supruzi za incident, ali u jednom trenutku ipak je to morao učiniti jer je ona primijetila ogrebotine i modrice na njegovim leđima.

No prva osoba koja je saznala za svađu i sukob bila je Harryjev terapeut.

Knjiga "Spare" bavi se prinčevim djetinjstvom, njegovim školovanjem te odnosima s roditeljima i bratom. Trebala bi biti objavljena 10. siječnja. A samo dva dana prije toga, u nedjelju, ITV će emitirati intervju u kojemu je princ rekao kako "želi natrag svojega oca i brata".

- Nikad nije trebalo biti ovako... Želim obitelj, a ne instituciju - rekao je Harry voditelju Tomu Bradbyju.

Ali u odvojenom intervjuu koji je dao za CBS News, koji će se također emitirati u nedjelju, princ je ponovno kritizirao Buckinghamsku palaču jer, kako tvrdi, nije branila Meghan i njega prije nego što su odstupili s mjesta viših članova kraljevske obitelji. Harry je u istom razgovoru za američku TV kuću otkrio i kako se ne bi vratio u instituciju kao stalni kraljevski član.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:26