ODUSTALA OD BORBE

Šokantna odluka zvijezde BBC-a: ‘Prekidam liječenje od raka, želim umrijeti u krugu obitelji. Zbogom‘

O borbi s rakom redovito je objavljivala na Instagramu, a drastičnu odluku donijela je nakn što je nedavno umalo umrla u bolnici

Deborah James

 Instagram

Deborah James (40), voditeljica BBC-jevih podcasta, otkrila je da je prekinula aktivno liječenje raka crijeva u četvrtom stadiju i da je sada na hospicijskoj skrbi.

Deborah je o tijeku svoje bolesti redovito objavljivala na Instagramu, pisala je o borbi kroz koju prolazi, a nedavno je prošla kroz najteži period kada je zamalo umrla u bolnici. To je bio trenutak kada je Deborah odlučila prekinuti liječenje i vratiti se kući, kako bi posljednje dane provela okružena toplom obiteljskom atmosferom.

image

Deborah James

Instagram

Prvi put joj je bolest dijagnosticirana 2016. godine, a sada je sa svojim pratiteljima na Instagramu podijelila da njezino "tijelo jednostavno ne može nastaviti", dodajući kako "nitko ne zna koliko joj je još ostalo".

"Moje aktivno liječenje je prestalo i sada sam premještena na bolničku njegu kod kuće, s mojom nevjerojatnom obitelji koja je oko mene i fokus je na tome da me ne boli i da provodim vrijeme s njima. Nitko ne zna koliko mi je vremena ostalo, ali nisam u stanju hodati, većinu dana spavam, a o stvarima koje sam uzimala zdravo za gotovo sada mogu samo sanjati. Znam da smo učinili sve što smo mogli", započela je.

"Tijekom više od pet godina pisanja o tome kako sam mislila da će mi to biti posljednji Božić ili da neću dočekati svoj 40. rođendan ili vidjeti svoju djecu kako kreću u srednju školu... Zapravo nikada nisam zamišljala da ću napisati objavu u kojoj se zaista opraštam. Mislim da je to bila neka buntovnička nada u meni", nastavila je, dodavši: “Ali čak i sa svim inovativnim lijekovima protiv raka, ili nekim čarobnim novim otkrićem, moje tijelo jednostavno više ne može nastaviti."

"Svi ste nevjerojatni, hvala vam što ste odigrali svoju ulogu na mom putovanju. Bez žaljenja. Uživajte u životu", zaključila je Deborah.

Također je najavila kako osniva fond Bowelbabe te je pozvala svoje obožavatelje da doniraju dobrotvornim organizacijama kao što su Cancer Research UK, Bowel Cancer UK i Royal Marsden Cancer Charity.

Inače, prošle godine istaknula je da ljudi s rakom crijeva žive najviše dvije i pol godine nakon dijagnoze, što su liječnici i njoj prognozirali. Sa suprugom Sebastienom Bowenom ima dvoje djece, sina Huga (14) i kćer Eloise (12), a najveći strah joj je da neće dočekati njihovu punoljetnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:30