ISPRIKE NE POMAŽU

Smithov prijatelj o šamaru: ‘Vratio se u djetinjstvo i slomio‘, Jim Carrey: ‘Ja bih ga tužio za 200 milijuna dolara‘

U biografiji Willa Smitha tvrdi se da je, zahvaljujući terapiji i samopomoći, ovladao svojim emocijama no čini se da ima još posla

Jim Carrey komentirao incident koji se odigrao između Willa Smitha i Chrisa Rocka na Oscarima

 Instagram/AFP

Dva dana nakon što je svima, pa i sebi upropastio Oscare nasilničkim ponašanjem i šamaranjem Chrisa Rocka, Will Smith je, valjda izašavši iz oblaka euforije, shvatio da je vrijeme za spašavanje karijere. Shvatio je da fizičko nasilje iz, recimo, viteških pobuda zaštite časti i ugleda supruge Jade Pinkett Smith, možda i nije pravi način davanja lekcije jezičavom komičaru, pogotovo u izravnom prijenosu koji gledaju milijuni ljudi. Po reakcijama objavljenim u medijima i na društvenim mrežama shvatio je i da ne misle svi kako je hrabri suprug, otac, muškarčina, niti je njegov govor isprekidan suzama nakon što je dobio Oscara bio tako fascinantan i dirljiv kao što je mislio. Pa se konačno ispričao i Chrisu Rocku i još jednom svima redom - kolegama, Akademiji, obitelji Williams, gledateljima...Tako je dodao novo gorivo za sve one koji na društvenim mrežama vode verbalne pro i kontra Will bitke.

Kako navodi britanski The Sun, izvor blizak Marku Mansonu, koji je koautor glumčevih memoara iz 2021. godine, knjige pod nazivom Will, otkrio je da je glumac svjestan da se bori da spasi svoju karijeru, svoju reputaciju, pa čak i Oscara, prvog u karijeri.

- Užasnut je razvojem događaja i ispunjen dubokim osjećajem srama. Učinit će sve što može da popravi trenutni propust u prosuđivanju - prenosi The Sun.

image

Will Smith i Chris Rock

Robyn Beck/AFP

Prijatelji novopečenog oskarovca tvrde da je njegovu nasilnu reakciju izazvalo sjećanje na to kako se kao devetogodišnjak osjećao bespomoćno dok je svjedočio kako njegov otac Willard Carroll Smith stariji tuče njegovu majku Caroline. On, kažu, nije mogao učiniti ništa nego je samo sjedio i gledao. Kada se komičar Chris Rock grubo, ali sasvim u skladu ribanja svega i svakoga na ovakvim dodjelama, našalio na račun ćelave glave njegove supruge Jade, kažu "vratio se u djetinjstvo i slomio".

- Ovaj put nije prihvatio sjedenje već je reagirao kao što je, nažalost, vidjelo 50 milijuna ljudi diljem svijeta - pišu.

Čini se da glumac ipak nije, kako to piše u njegovoj biografiji, "zahvaljujući opsežnoj terapiji i tehnikama samopomoći", ovladao svojim emocijama.

U vrijeme izlaska te knjige on se hvalio kako se naučio nositi sa slavom i sa svojim demonima.

- Kada naučite teren vlastitog uma, svako iskustvo, svaku emociju, svaku okolnost, bilo pozitivnu bilo negativnu, to vas jednostavno tjera naprijed prema rastu i bogatijim iskustvima. To je istinska volja. Ići naprijed unatoč svemu. I ići naprijed tako da druge vodite sa sobom, umjesto da ih ostavljate iza sebe - rekao je gluma jednom prilikom.

Sada je očito da je pred njim još dosta rada na sebi.

Među onima koji su dosta glasno kritizirali Willa Smitha je Jim Carrey (60). Carrey, koji se cijeli život bori protiv različitih demona, imao je ozbiljne krize zbog depresije od koje pati još od puberteta.

Carrey je u razgovoru s Gayle King u jutarnjem programu CBS-a izjavio kako je zgrožen i kako mu je jasno da su u Hollywoodu sami beskičmenjaci koji su ustali i pljeskali kada je Smith dobio Oscara.

- Smučilo mi se od ovacija. Čini da je to što se dogodilo jasan dokaz da više nismo face kakve mislimo. Da sam ja bio voditelj tužio bih Willa za 200 milijuna dolara jer će video snimka te pljuske biti tu zauvijek i posvuda. Ta će uvreda trajati dugo, dugo. Ako želite vikati pokazati svoje nezadovoljstvo recite to na Twitteru, to je u redu. No, nemate pravo popeti se na pozornicu i tresnuti nekog u lice jer je nešto rekao. - kazao je Carrey - Pljuska je došla niotkuda jer se u Willu očigledno događa nešto što ga frustrira. Želim mu sve najbolje. Nemam ništa protiv njega. Napravio je sjajne stvari, no ovo mu nije trebalo, nije dobro. Bacilo je sjenu na sve sjajne trenutke te večeri. Bilo je to sebično.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:50