PRIZNANJE

Službeno je: tenisačica Serena Williams od sada je i američka sportska i modna ikona

Williams je prva sportašica kojoj je Odbor američkih modnih dizajnera, CFDA dodijelo svoju uglednu nagradu Fashion Icon

Serena Williams sa suprugom Alexisom Ohanianom na Met Gali 2023.

 John Angelillo/Upi/Profimedia/John Angelillo/upi/profimedia

Brojnim priznanjima koje već ima u svojim arhivama i na policama, američka tenisačica Serena Williams (42) uskoro će dodati jedno novo, bitno drugačije od onih dobivenih za svoje sportske uspjehe. Naime Odbor američkih modnih dizajnera (Council of Fashion Designers of America‘s, CFDA) proglasio je Serenu modnom ikonom.

image

Serena Williams, dodjela Oscara 2022. godine

Lumeimages.com/Pacific Coast News/Profimedia/Lumeimages.com/pacific Coast News/profimedia

Williams je prva sportašica kojoj će u studenom biti uručena nagrada Fashion Icon koja se dodjeljuje za izvrsnost u modnom svijetu. Pridružit će se dobitnicima poput Lennyja Kravitza, Zendaye, Jennifer Lopez i Naomi Campbell, Beyonce, Rihanne i Pharrella Wiliamsa.

image

Serena voli pripijene haljine

Image Press Agency/Alamy/Alamy/Profimedia/Image Press Agency/alamy/alamy/profimedia

Jedna od najtrofejnijih tenisačica u povijesti tog sporta, nagradu dobniva uz obrazloženje da kao majka, supruga, poduzetnica, model, aktivistica za zdravlje majki i još mnogo toga ona "utjelovljuje znanje vladanja stilom".

image

Serena Williams na Vanity Fair Oscar Partyju 2022

Doug Peters/Pa Images/Profimedia/Doug Peters/pa Images/profimedia

Tijekom godina kroz koje je osvojila 23 Grand Slam turnira, Serena je našla vremena i za pohađanje Instituta za modu u Fort Lauderdaleu u Teksasu gdje je i diplomirala. Zatim je, 2018. godine lansirala vlastitu modnu liniju S by Serena. Ideja je bila da "osnaži druge žene da se osjećaju dobro, izgledaju najbolje i same sebi budu najbolje".

image

Serena Williams, Met Gala 2023. u čast Karla Lagerfelda

Jamie Mccarthy/Getty Images/Profimedia/Jamie Mccarthy/getty Images/profimedia

Brand je ponudu godinu dana kasnije proširio i kolekcijama nakita. Serena je surađivala i s neprežaljenim dizajnerom Virgilom Ablohom koji je preminuo od raka 2020. godine. Radili su zajedno na nekoliko projekata, između ostalog i za naslovnicu britanskog izdanja Voguea.

image

Serena u školskoj uniformi, London Fashion Week 2023.

Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Backgrid/backgrid Uk/profimedia

Svojim stilom Serena se često ističe i na sportskim terenima i izvan njih. Ona i sestra Venus nadahnule su mnoge, posebno afro-američke djevojčice da ne odustaju od sportskih snova, a pritom bile stalna tema razgovora o outfitima koje su birale za okršaje na mreži, drugačijima i na rubu pravila - od traper suknje do hlača s jednom nogavicom. Uvijek je zamijećena i na crvenim tepisima, od Met Gale do filmskih premijera. Ona je ljubiteljica pripijenih haljina koje ističu struk, balskih haljina s odmakom, kombinezona i zanimljivog asesoara.

image

Serena Williams u traper-suknji, US Open 2004. godine

Ezra Shaw/Getty Images/Profimedia/Ezra Shaw/getty Images/profimedia
image

Serena Williams na Australian openu 2021. u kombinezonu s jednom nogavicom

Jason Heidrich/Icon Sportswire/Profimedia/Jason Heidrich/icon Sportswire/profimedia

CFDA, organizacija koja joj je dodijelila nagradu, okuplja najvažnije aktere američke modne industrije od 1962. godine i trenutno broji 474 člana koji stvaraju žensku i mušku odjeću, nakit i modne dodatke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 10:56